Netwerken, een belangrijke pijler van mijn business

Hoe sta jij tegenover netwerken?

De eerste keren dat ik ging netwerken had ik vooral de intentie om ervaring op te doen en om de markt te verkennen. Om te achterhalen of er behoefte was aan mijn aanbod. Doordat ik zelf nog niet goed wist hoe ik mezelf kon voorstellen op een manier waardoor onmiddellijk duidelijk was: wie ik ben en wat ik kan betekenen voor klanten, kreeg ik soms heel bijzondere reacties.”Oh, dan ben je nu mijn lichaamstaal aan het lezen?!” “Oei, nu durf ik niet teveel te bewegen”

Linde Myncke over haar eerste netwerkervaringen:

“Want net door al die ervaringen kon ik groeien. Als mens, als ondernemer en als zakenpartner.”

Ik maakte er ook mijn beginnersfouten. Zo gaf ik bijvoorbeeld ongevraagd advies. En liet ik me meeslepen door het gevoel niet serieus genomen te worden. Ohoh wat een boeiende tijd! Ik zou het voor geen geld gemist willen hebben. Want net door al die ervaringen kon ik groeien. Als mens, als ondernemer en als zakenpartner.

Het begin met Alice Bruno

Ik kan me nog mijn allereerste netwerk-event goed herinneren. Het was in Kontich bij wat nu Open Coffee Zuidrand heet. Man, wat vond ik het spannend! Gelukkig ontmoette ik daar Alice Bruno, host, die me onmiddellijk op mijn gemak liet voelen. Haar motto straalt in alles uit en moedigt tegelijkertijd de ander aan om datgene te doen, wat misschien wat oncomfortabel, eng of spannend aanvoelt. Door te willen, kan je. En dankzij haar ben ik pitch-expert bij Open Coffee Zuidrand.

Alice Bruno, The A-Bridge

Alice Bruno haar favoriete uitspraak:

“Willen is kunnen”

In de Terugblik-Talk hebben we het uitgebreid over onze ontmoeting en uitwisselingen. Over mijn allereerste pitch op een nieuwjaars editie (waar ik ook een blog over geschreven heb). Over de vraag om mee te werken als Pitch-exert tijdens de Coffee’s. En over onze toekomstplannen.

Pitchen & netwerken ik kan niet meer zonder

Zoals ik al in de blog over Dionne Hendriks, mijn eerste Business Coach schreef, was zij de eerste die me stimuleerde om me als pitch-expert te profileren. Toen kon ik het zelf nog niet zien. Pas gaandeweg werd duidelijk dat pitchen én netwerken belangrijke pijlers zouden zijn in mijn onderneming.

Zo dus ontstond er een aanbod over authentiek pitchen: een gratis stappenplan over hoe je inhoud van de pitch vorm te geven. En pas wanneer die inhoud goed staat, dan pas kan ik doen waar ik zoveel van hou. De spreker die tools aanreiken zodat zijn/haar pitch van binnenuit komt en toch non-verbaal versterkt is, zodat de boodschap ook bij de luisteraar binnenkomt.

Gisteren getuigde Brenda in de video-talk over de kracht van de non-verbale elementen. Zo mocht ik meerdere ondernemers begeleiden in het vinden van hun pitch, zodat zij zichtbaar konden zijn en zichzelf presenteren op die wijze dat helemaal bij hem/haar past.

En daar bleef het niet bij. Net voor de lock-down mocht ik een Masterclass ‘Netwerken is fun‘ in the NOBS geven bij Rhea Lizen. 19 deelnemers kwamen naar deze eerste editie. Vaak ietwat introverte, hoogsensitieve ondernemers, die niet enkel theorie kregen over de opbouw van netwerken; van voorbereiding tot follow-up. Zij mochten aan de hand van concrete oefeningen dit direct in de praktijk toepassen. Zo ervoeren ze onmiddellijk het effect van bijvoorbeeld met een gesloten houding of met een open houding contact maken.

Ann Denis, AnDers Inrichten over de Masterclass ‘Netwerken is fun’

“Dankzij deze Masterclass kreeg ik als ondernemer een stretch in mijn comfortzone waardoor ik nu gemakkelijker nieuwe (netwerk)uitdagingen aandurf”

Wil je graag op de hoogte gebracht worden van online en offline masterclasses en ander aanbod van A+ Muze? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief. Als extra ontvang je het stappenplan in je mailbox.

Even terug naar Alice Bruno. Zoals ze in de Terugblik-Talk aangeeft, is haar werk en volle transformatie. Op dit moment heeft ze nog geen website over The A-Bridge. Je kan wel contact met haar opnemen via verschillende kanalen waaronder haar LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/alice-bruno/

Morgen blik ik graag terug met Rohnny Schepers. Iemand die ik tot mijn supportersteam kan rekenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close