Over het belang van kleuren en de invloed op branding

De evolutie van mijn kleuren

Ik herinner me het nog goed. De naam van mijn bedrijf kwam als inspiratie op een nacht in mijn bed aangewaaid. Yes dit is em! Dacht ik toen nog. Ik zette een bevriend grafisch ontwerper, die ook de geboortekaartjes ontworpen heeft aan het werk. Wat een zoektocht was dat toch! Kleuren, stijl, vorm… Pfff. Heel dat proces gebeurde heel intuïtief. Geel en rood koos ik want dat stond dicht bij mijn vurigheid en creativiteit. En zo ontstond uiteindelijk mijn eerste logo. Ik besefte toen al dat het misschien niet helemaal dàt was. Ma hey, goed is goed genoeg!

In februari 2019 ontmoette ik Brenda Serrée van Branding Diva. En wat ben ik nog steeds blij dat we samen een weg hebben afgelegd!

Dankzij haar heb ik mijn persoonlijke kleuren ontdekt die volledig bij mij en de uitstraling van mijn bedrijf passen. Het was eveneens het begin van de tocht om mijn stijl op sociale media vorm te geven. De basis is nu gelegd, ook voor mijn website(s). Heerlijk hoe dat kader zoveel vrijheid geeft!

Links: de eerste brandingkleuren. Rechts: de huidige brandingkleuren

En wat ook zo bijzonder is, is dat Brenda bij mij sprekerscoaching gevolgd heeft. Door aan haar verhaal te werken, door bewust handelingen en verplaatsingen te gebruiken en door aan de slag te gaan met de stem en mindset – kortom door te focussen op alle elementen van non-verbale communicatie en deze mee te nemen in de voorbereiding van de keynote – had Brenda een veel groter effect op haar publiek.

In de Terugblik-Talk vertellen we meer over de non-verbale communicatie coaching en het spreken voor publiek. We gaan ook dieper in op de kleurentest en de branding alsook over hoe we elkaar ontmoet hebben. Je leert Brenda op een andere wijze kennen. Benieuwd naar het gesprek?

In deze talk heb ik het ook even over Shari Peeters. Zij heeft de kleuren van mijn logo aangepast. Voor wie haar nog niet kent, ze inspireert me enorm. Door wie ze is, hoe ze zich zichtbaar maakt, door de manier waarop ze communiceert en ze steeds invoelt over wat wel of niet klopt voor haar. Ze inspireert me vooral in dit laatste; dat ze de durf heeft om dit telkens weer te uiten. Chapeau!

Brenda Serrée, Branding Diva

Even terug naar Brenda Serrée: “Veel ondernemers en coaches doen hun werk met hart en ziel. Toch gaat het niet vanzelf om volgers op social media aan te trekken en nieuwe klanten te krijgen. Ik vind dat zonde, want ze verdienen het om een goed inkomen te hebben.  Als personal branding adviseur en ontwerper help ik al 15 jaar ondernemers en coaches om zich goed te profileren en hun online zichtbaarheid te vergroten. In 3 eenvoudige stappen kijken we naar 1. hoe jij jezelf sterker kan profileren en wat jou uniek maakt. 2. Wat je kan doen om je logo-ontwerp en branding te professionaliseren. En 3. Hoe je jouw social media aanpakt voor meer interactie en omzet.

In de Terugblik-Talk heeft ze het ook over een test. Deze gratis test vertelt je meer over de energie van jouw bedrijf en of je logo al dan niet past bij je volgende fase.
Via deze link krijg je toegang tot de test: https://brandingdiva.nl/doe-de-test/

Morgen heb ik een gesprek met Alice Bruno over Netwerken. Mis niets van de Terugblikmaand en volg de pagina van A+ Muze op Facebook of LinkedIn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close