Hoe ondernemen voor mij makkelijker werd

Ben jij ook zo de eeuwige chaoot die liever met de klanten bezig is dan bijvoorbeeld flows opzetten, even nakijken hoe het met de (financiële) zaken en de systemen gaan?

Gruwel jij ook zo van het woord systemen?

Denk je dat je er ooit wel tijd voor zal maken om aan je business te werken? (lees ooit= wanneer ik genoeg geld verdien).

Liever met de talenten bezig zijn en de klanten verder helpen dan even stil te staan bij hoe het ook anders kan? (lees anders= gemakkelijker, moeitelozer)

Want dat andere, ja daar moet ik eerst even in investeren daar heb ik momenteel teveel uitvluchten voor om het niet te doen (lees uitvluchten= geen tijd, geen geld, geen goesting, ik weet niet hoe ik dat moet doen, da’s mijn ding niet….)

Herkenbaar?

Ahwel geloof het of niet. Ik stond er ook zo in, vroeger.

Totdat ik gaandeweg begreep dat om te groeien en om meer tijd over te hebben om met mijn klanten bezig te zijn en om datgene te doen wat ik graag doe, ik wel eens AAN mijn business moest werken. Er wél middelen (lees : tijd, geld en de juiste experten) voor moest vrij maken om naar dat next level toe te gaan.

Want hoe het toen liep, ja daar was ik niet tevreden mee. Ik deed geen goede follow-up waardoor ik potentiële klanten misliep. Ik durfde mijn financiële situatie niet onder ogen zien, want had schrik voor de naakte waarheid. Verschillende flows waren onvoldoende op elkaar afgestemd waardoor ik bepaalde stappen nog manueel moest uitvoeren en dat ik dit nogal durfde te vergeten.

En zo dus, begon ik mezelf ertoe te bewegen om een beter financieel inzicht te krijgen. Wat kost me hoeveel en vraag ik dan wel voldoende? Wanneer ik evenementen faciliteer weet ik perfect wat de stand van zaken is, verlies, break-even of winst, waardoor ik ook mijn acties kon op afstemmen om uiteindelijk winst te genereren.

Totdat ik gaandeweg begreep dat om te groeien en om meer tijd over te hebben om met mijn klanten bezig te zijn en om datgene te doen wat ik graag doe, ik wel eens AAN mijn business moest werken.

Linda Myncke


Toen ik Anneleen Franck ontmoette en deelnam aan de pitstops die ten huize A+ Muze doorgaan, kreeg ik nog meer inzichten, bevestiging in mijn manier van werken en tips en tricks om te optimaliseren op mijn maat en in mijn tempo. Wat mijn groei en efficiënter ondernemen ten goede kwam.

Ja ik hou van efficiëntie. Voorbeeld. Als ik ergens naar toe moet dan zoek ik steevast de kortste en snelste weg. Zeker als ik meermaals ergens naar toe moet.

En zo is dat ook in en met mijn bedrijf. De storytelling trajecten zijn ontstaan omdat ik merkte dat ik regelmatig de theorie aan mijn klanten moest uitleggen. Ik hou niet zo van herhaling dus zocht ik een manier om de theorie of de stukken die voor herhaling zorgden in een andere vorm te gieten, waardoor het voor mij en voor mijn klanten fijn samenwerken is en blijft.

Geleidelijk aan begon ik dat ook toe te passen op flows en structuren. Wat kan beter, waar heb ik momenteel budget voor en wat is er nu nodig om in te investeren om te optimaliseren en dus efficiënter te kunnen werken.


Klinkt dit te rationeel voor jou? Ja ik volg je. Echter mijn doel is om meer mijn talenten te kunnen inzetten en minder tijd te verliezen aan de minder leuke aspecten van het ondernemen.

En Anneleen is hierin een perfect klankbord. Ze kijkt naar wie ik ben als persoon, wat mijn ideale manier van ondernemen is en biedt dan oplossingen aan afgestemd op mijn groei.

Geen algemene structuren en hoe-het-moet.

Wel ik met mijn talent en mijn energiegevers, -vreters en wensen om te groeien.

Heb jij ook zo’n klankbord nodig? Dan is de pitstop de ideale gelegenheid. Stop met vervelende zaken uit te stellen of steeds op dezelfde manier door te ploeteren. Investeer in jezelf en een optimalere manier van werken en vind terug voldoende tijd om jouw talenten in te zetten met en voor jouw klanten.

Tijd om de eeuwige chaoot liefdevol te begeleiden naar structuur en optimalisatie.

Kies voor Pitstop en focus op je carrosserie of je cockpitElk kwartaal gaat er een pitstop door. Je kan deelnemen aan de Cockpit indien je wilt focussen op de interne systemen van je bedrijf. De Carrosserie staat voor de externe systemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close