Special Thanks to the family

Big Shout-out!

We keren even terug naar het jaar 2018. In april krijg ik te horen dat mijn toenmalige job als ondersteuner in het onderwijs niet verlengd zou worden. Mijn contract liep ten einde op 30 juni 2018. Na het verwerken van dit pittige nieuws, ging mijn blik richting toekomst. Ik herinnerde mijn intuïtie die me bij het begin van deze job aangaf dat ik nog wat te leren had en dat het nadien aan mij zou zijn (lees zelfstandige worden/zijn). In die opzegperiode leerde ik mijn les. Ik zag opeens politieke spelletjes, die mij zo vreemd zijn. Het besef dat ik in zo’n sfeer en dynamiek niet thuishoor groeide. Het zelfinzicht dat hoe ik in het leven en in de wereld sta, namelijk ‘what you see is what you get, wel bij mij past. Dit is waar ik voluit voor wil gaan.

Wat een geluk dat mijn lief niet kon inschatten wat het betekende om een zelfstandige zaak op te starten. Zelf kom ik uit een gezin waar mijn ouders in de periode van de jaren ’70 tot 2005, zelfstandige waren. Het heeft lang geduurd eer ik toch die stap durfde te wagen. Ik heb immers de successen en de zwarte-sneeuw-momenten die mijn ouders in hun carrière van dichtbij mogen ervaren.

Gelukkig leven we in een andere ondernemerstijd waardoor ‘Authenticity een shortcut is’, Cfr Wouter Torfs. En daar hou ik wel van: van oprechte verbindingen of het nu met mede-ondernemers, (potentiële) klanten of vrienden is.

Zoals je in mijn Terugblik kon lezen, was er ook nog een kinderwens. Die in diezelfde periode van de beslissing van ommezwaai naar zelfstandige tot uiting kwam. Wachten totdat de zaak volledig op punt zou staan, liet mijn fysieke klok niet meer toe. Beide combineren zou een grote uitdaging worden. Uiteindelijk is ons gezin nu voltallig.

Het heeft even geduurd eer de verschillende elementen en rollen op zijn plaats vielen. Het zoeken in het ondernemerschap, het moeder-zijn, mijn grote behoefte aan vrijheid, het partner-zijn,…. Nu pas valt alles, ook qua energie, op zijn plaats. Ik heb een ritme gevonden van aanwezig zijn in het gezin en werktijd. De me-time, daar mag nog wat ruimte voor komen.

Mijn gezin: Gery, Achiel & Cyriel


Ik ben mijn verloofde Gery ongelofelijk dankbaar voor de ruimte die hij me gegeven heeft om mijn weg als zelfstandige te vinden. Voor de financiële steun die deze beginperiode toch wel nodig had. Voor het begrip in mijn zoektocht tussen al die verschillende rollen. Voor het geduld.
Het was en is niet altijd eenvoudig. Zeker niet met een Manifestor in huis, op momenten dat die uit de startblokken schiet. Ik voel mijn tempo verhogen. Mijn energie is rijker. De vele ideeën krijgen een voedingsbodem. De grond is bewerkt, het zaaien is gebeurd. Het oogsten komt dichterbij. Liefje, hou je maar vast aan de takken van de bomen!

Ik wil graag mijn kinderen bedanken, voor wie ze zijn en de spiegels die ze mij als ouder en als mom-preneur voorhouden. Zij zorgen ervoor dat ik me niet overbelast en overwerk. Zij vragen op tijd aandacht waardoor ik geleerd heb om gefocust met de beschikbare energie om te gaan. Om hoofdzaak van bijzaak te scheiden en om voluit te kiezen voor dat wat nu nodig en van belang is.

Mijn oudste zoon, Achiel wil ik extra bedanken voor de spirituele spiegels. Zonder hem zou deze belangrijke tak in mijn onderneming en mijn Zijn, minder snel duidelijk geweest zijn. Dankzij hem zijn mijn gaven sneller zichtbaarder, voelbaarder geworden en aanvaard ik ze ook veel gemakkelijker.

Aan mijn drie jongens: dank jullie wel om telkens weer het beste (en ja, soms ook het slechtste) in mij boven te halen. Op deze manier blijf ik groeien en word ik gestimuleerd om van de ingeslagen weg een succes te maken.

Oh, en allerliefste toekomstige man van me, je triggert me vaak in wat ik voor mezelf wens en nog niet aan toekom. Je leert me om mezelf meer en meer weer op de eerste plaats te zetten, zonder egocentrisch te zijn. Je helpt me op die manier om de beste versie van mezelf te zijn.

Trouwens, ik wil je graag speciaal bedanken voor mijn 40ste verjaardagscadeau dat ik in 2018 van jou mogen ontvangen heb. Elke dag geniet ik er nog van! Dankzij de workshop mezelf natuurlijk opmaken, heb ik de fijne kneepjes geleerd om make-up aan te brengen. Voel ik me wat minder in energie, helpt dit me om weer te stralen en de effecten van de gebroken nachten te maskeren.
Het was het beste cadeau ooit! Allee, buiten mijn 2 kinderen dan.

Love you to the moon & back.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close