Healing & Spiritualiteit deel 2

Doordat het voor mij nu duidelijk is dat Spiritualiteit mijn vierde pijler is in mijn onderneming, deel ik je graag in mijn persoonlijk traject.

Mijn persoonlijke ervaringen met Spiriwiri

Als kind voelde ik me niet echt thuis in mijn gezin. Ik voelde me anders dan de anderen. En ook al noemden mijn ouders me het ‘zonnetje in huis’, op een bepaald moment werd ik verlegen. Voelde ik me teveel afgeschermd van de wereld. Wereldvreemd is misschien een juister woord. Ik begreep de wereld rondom mij niet, voelde me onveilig. Mijn ouders begrepen mij niet, wisten niet goed wat met me aan te vangen. Het stralen verminderde, ik werd een rebelse puber, voelde me doodongelukkig…

Op een bepaald moment, toen ik al een twintiger was, gaf mijn vader toe dat hij me niet kon ‘opvoeden’ zoals hij de andere kinderen had opgevoed. Weetje: ik ben de jongste en achterkomertje van 4. Toen mijn vader mij dit toevertrouwde, voelde ik me erkend. Hij was iemand die niet buiten zijn eigen referentiekader kon treden om de ander tegemoet te komen. Oh ik kan hier nog uren over vertellen….. Soit het gevolg van dergelijke opvoeding was, dat ik niet vanuit mijn eigen kern en vertrouwen leefde. Ik paste me in elke situatie aan en voelde me vaak tekortschieten en dus niet goed genoeg. En ja, in mijn tienerjaren was ik vaak het mikpunt van pesterijen.

Ik zag de wereld immers met een andere blik. Gaandeweg begreep ik dat ik het talent bezit om de ander in zijn kern en potentie te zien. Het heeft me jaren gekost om de discrepantie tussen potentie en realiteit te zien en te plaatsen. Het lezen van lichaamstaal, dat wat niet gezegd wordt, heeft me enorm geholpen om de kloof tussen wat is en wat mogelijk is, te kunnen zien bij de ander.

Op verschillende momenten doorkruiste spiritualiteit mijn pad. Zo leerde ik veel van mijn zus op een bepaald moment over verschillende universa. De details weet ik niet meer, wel het effect nog. Een nieuwe kijk op de wereld en dit leven behoorde tot de mogelijkheden.
Als tiener riep ik voor de grap een overleden grootvader van een vriendin op. De ervaring gaf me de kriebels en deed me besluiten dit niet meer te doen. Want wat als er donkere energie opgeroepen werd? Als twintiger overnachtte ik in een kasteel en zag ’s nachts, toen ik de gang overstak om naar het toilet te gaan, jonkvrouwen op weg naar een feest.

In de periode 2004 -2008 kreeg mijn persoonlijke ontwikkeling een boost. Ik leefde toen samen met een man die heel spiritueel opgegroeid was. In een veilige en therapeutische liefdesrelatie, viel ik in duizend stukjes uiteen en leerde om datgene wat wel bij me past en in oorsprong van mij is, terug een plaats te geven. Al het andere leerde ik healen en loslaten. Zo besefte ik dat wat als ‘handicaps’ bestempeld werd eigenlijk mijn talenten zijn. Ik werd meer en meer mezelf. En voor de trouwe lezers, ja het is deze relatie die door een ‘healer’ kapot gemaakt werd.

Tegelijkertijd geloof ik ook dat wat nodig is, op je pad komt voor de tijd dat het nodig is. Zoveel jaar later, heb ik deze ervaring een plaats kunnen geven. Nog steeds voel ik de dankbaarheid voor het ongelofelijk diepgaande en intense bad van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.

In die periode maakte ik ook kennis met de ‘onzichtbare wereld’. Ik zag elfen, kabouters, ervoer een hand van troost op mijn schouder, terwijl er niemand zichtbaar naast me zat… Dit zijn maar een paar voorbeelden die deel uitmaakten van mijn ervaringen toen. Ik ervoer, constateerde en nam het met een korrel zout. Dat laatste bleek heel belangrijk te zijn zodat ik hier op Aarde goed kon aarden en wortelen. Had ik dat niet gedaan, dan zou ik me in Hogere Sferen vertoeven, zonder Aards anker.

Na de relatiebreuk, ging ik in de stad wonen. Likte gedurende verschillende jaren mijn wonden en zocht mijn plek in de maatschappij. Spiritualiteit werd een dagdagelijkse aanwezigheid, zonder de intensiteit die ik verschillende jaren tijdens die relatie ervaren heb. Het contact met de onzichtbare wereld verdween op de achtergrond. Ik ontmoette mijn huidige levenspartner, bouwde verder aan mijn leven en baarde 2 kinderen.

Ilse Steenackers

Gisteren schreef ik over Ria Steenackers. Nu heeft Ria nog een paar zussen en 1 daarvan is Ilse. Haar stel ik graag vandaag in de kijker. Ilse heeft me in de voorbije maanden ongelofelijk verder geholpen in mijn spiritueel opruimwerk alsook in de groei van mijn ontluikende spirituele gaven.

Ilse Steenackers

Ilse heeft de kwaliteit als Healer om Transformatief  Opruimwerk in het energieveld van de client te verrichten. Zelf zegt ze hierover dit: “In een sessie werk ik met de aanwezigheid van de Engelen en gidsen en Moeder Aarde met al haar wezens. Iedereen draagt emotionele en andere ballast en aannames bewust en onbewust mee in zijn energiesysteem. Daar gaan we samen mee aan de slag. De vrije wil van de client staat vooraan. Er wordt stap voor stap gewerkt zodat de client in zijn tempo en kracht gerespecteerd wordt. Wat er kan aan bod komen in de sessie : Emoties van ouders en voorouders (vaak familie thema ‘s). Onverwerkte emoties van trauma’s en de onbewuste aannames die je van hieruit jezelf hebt eigen gemaakt. Afscheid van zielen en overdragen van zielen naar de engelen. Vaak is er een aanwezigheid van een overledene die nog een boodschap heeft voor de client. Verbreken van beloftes, eden, verbintenissen van vorige levens. Verbreken van energetische koorden die je onbewust verhinderen om in je eigen kracht te staan. Het energieveld vrij maken van energetische ballast van medicatie, verdoving, drugs, hormonen,….. Deze kunnen je systeem enorm verzwaren waardoor je constant het gevoel hebt niet vooruit te kunnen. Ze verhinderen ook de doorstroom in je lichaam.”

Het is in het contact en de uitwisseling met beide zussen net voor, tijdens en na de eerste golf van Corona, dat mijn spiritualiteit en vooral de gaven rond healing, kanaal-zijn, contact met de onzichtbare wereld in volle hevigheid terug naar de voorgrond getreden is.

Zelf heb ik de kracht van Ilse mogen ervaren in het energetisch opruimwerk en heeft ze me tools aangereikt die ik nu nog steeds toepas voor mezelf, mijn gezin en mijn klanten. Ik ben haar hier ongelofelijk dankbaar voor.

Zo werd in een sessie een familietrauma uit een vorig leven en de huidige invloeden helder. Ilse wierp me op mezelf terug. Voor haar was het duidelijk dat ik dit zelf kon healen. Intuïtief en gesterkt vanuit het vertrouwen en geloof dat beide zussen in me hadden, ben ik met dit gegeven aan de slag gegaan. En oh wauw, hoe krachtig was de ervaring! Ik kreeg terugkoppelingen van mijn zus en oudste broer over de effecten in hun gezinnen. Dit alles heeft me het vertrouwen gegeven om op mijn manier mijn vader te begeleiden bij de overgang. En nu voel ik wat mijn missie is in mijn gezin van oorsprong. Wat ik mag betekenen voor eenieder. Heel overweldigend is dit! En oh zo mooi en krachtig!

Ilse Steenackers

“Ik ben van nature een natuurmens, veel alleen zitten. Praten met de bomen, het water en de stenen is al altijd aanwezig geweest in mijn leven. De thema’s leven/dood en veiligheid zijn voor mij de groeimogelijkheden.” 

Tijdens de lockdown experimenteerde ik met readings, het leggen van kaarten, het begeleiden in online groepsmeditaties. Het experimenteren versterkte mijn vertrouwen. Regelmatig ervaar ik boodschappen voor de ander. Nog steeds sta ik versteld hoe dit binnenkomt bij de ander en dat dit net datgene is wat hij/zij nodig heeft of hoe dit klopt. Zelfs Zouli Malki van Wised-up vertelt er iets over tijdens ons interview.

En weet je wat zo heerlijk is? Het voelt zo juist aan. Zo licht in al zijn betekenissen. Zo normaal ook. Ik voel me meer en meer 1 met mezelf en hoef hier steeds minder moeite voor te doen.

Ilse over de ontwikkeling van en uitwisselingen met Linde: “Ik heb dat als heel krachtig ervaren. Ik heb ook gezien en gevoeld hoe je op korte tijd enorm bent open gegaan in je mogelijkheden. Je hebt naar mijn gevoel een enorme kracht die bergen kan verzetten. Diezelfde kracht komt bij mij soms ook binnen als een dwingende pletwals. En dat is een mooie spiegel voor mij. Want die kwaliteit is ook in mij aanwezig. en het is weer een kwestie van evenwicht. Je hebt me geleerd om de dingen te zeggen in plaats van ze te denken. Dat ben ik nog aan het leren. En niet alles moet gezegd worden, dus weer dat evenwicht.”

Op dit moment heeft Ilse nog geen website. Het is haar droom en missie om in Sardinië te wonen tegen het einde van dit jaar. Ze is volop bezig deze droom te verwezenlijken. Ilse over haar plannen: “Ik ga daar met kleine groepjes retraites doen. Zowel meditatie, transformatie en herverbinden met zichzelf en de natuur staan centraal. Het eiland is een “Blue zone” wat wil zeggen dat de mensen er veel ouder worden en veel gezonder blijven. Er zijn zeer oude krachtplaatsen aanwezig waar ik mee mag gaan samenwerken. Waarschijnlijk gaan er ook een aantal weken georganiseerd worden om één op één te kunnen werken zodat er heel gemotiveerd en intensief getransformeerd kan worden.”

Wil je meer weten over Ilse en haar retraites? Stuur haar gerust een mailtje: ilse.steenackers@skynet.be

Graag nodig ik je uit om als spiritualiteit niet weg te denken is uit je leven, je Zijn en je onderneming, lid te worden van mijn facebookgroep Spirituele Ondernemers -groeigroep. Hierin deel ik over mijn huidige processen rond spiritualiteit en kan je zelf delen waar je tegenaan botst of wat je verlangens zijn met betrekking tot spiritualiteit. In deze groep deel ik ook mijn stappen in mijn eigen ondernemerschap om op die manier anderen te inspireren en te activeren. Wees welkom! Graag even de vragen bij lidmaatschap invullen, want op die manier leer ik je alvast al wat beter kennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close