Hoe trek je de aandacht van de pers?

Dankzij de inzichten in mijn Human Design, het werken aan mijn leesvrees door met video aan de slag te gaan, en ook het laten maken van professionele foto’s, kwam de volgende horde dichterbij. De aandacht ontvangen van de pers.

Een nieuwe horde

Tijdens de lockdown ontstond een nieuw idee. Doordat ik zelf 6 jaar voor de klas gestaan heb als muzische leerkracht en coach, heb ik een zwak voor leerkrachten. Toen ik vernam dat ze in juni terug les mochten geven, in de klas met een mondmasker aan, begonnen mijn grijze hersencellen op kruissnelheid te werken.

Wat kan ik doen met mijn kennis en vaardigheden om mensen die vaak moeten spreken met een mondmasker aan? Hoe kan ik ze ondersteunen zodat ze de kans verkleinen stemproblemen te ontwikkelen? Het dragen van een mondmasker kan een negatieve effect hebben op je mindset, je stemgebruik, je zelfzorg. Zo dus ontstond het aanbod om in 3u de basistechnieken aan te leren om de juiste stemtechnieken aan te leren. Vaak denk je immers dat je onverstaanbaar bent waardoor je luider gaat praten en als dit op de verkeerde manier gebeurt, kan je hees worden of zelfs stemknobbels ontwikkelen. Hieruit voortvloeiend stelde ik 10 tips op en de 3 meest gemaakte fouten en creëerde naast het aanbod, een webinar. Ik wou die tips zoveel mogelijk verspreiden, niet om te verkopen. Wel vanuit mijn bezorgdheid rond stemmisbruik. En die tips zijn heel gemakkelijk zelf toe te passen. Het is pas als je de technieken wenst aan te leren op zo’n manier dat je ze kan integreren in je leven en communicatie of deze ook na het mondmaskertijdperk wenst toe te passen, dat ik de stemcoaching aanraad.

Doordat ik zo veel mogelijk mensen wou bereiken, speelde ik met het idee om de pers te betrekken. Maar, hoe doe je dat nu? Ik had geen idee en besloot om mijn netwerk in te schakelen voor tips. Op geheel Manifestor-wijze ging ik aan de slag, volgde mijn energie en deed een oproep. Dankzij deze actie, kreeg ik van een aantal mensen heel bruikbare tips en steun, zoals van Mik Suetens en Christel Dequinnemaere.

Wie er nog reageerde was Angélique Monballieu. Dé event & beurscoach van Vlaanderen. De pers betrekken in haar activiteiten is een pijler in haar onderneming. Vele jaren ervaring leverden heel concrete en toepasbare tips op. Gretig absorbeerde ik deze en paste ze toe, op mijn eigenwijze manier. Het vuur smeden terwijl het heet is, heeft ervoor gezorgd dat Made in Mechelen, 2 internetnieuwsdiensten en Het Laatste Nieuws mijn persbericht heeft overgenomen en de 10 tips heeft verspreid. Hoe cool is dat!? Nooit gedacht, 2 jaar geleden dat ik dit zou gedurfd hebben!

Angélique over Linde en haar perservaring: “De pers – voor jou nog een ver van mijn bedshow maar voor mij gekend terrein. Op een avond waren we al snel een uur aan het chatten hierover. Je deed er iets waardevols mee en enkele dagen later werd je voor nog veel meer mensen zichtbaar want je haalde zelfs de krant. Ik was zo blij dat het gelukt was.”

Dus merci Angélique voor jouw waardevolle tips! Mijn actie heeft ertoe geleid dat anderen in het netwerk van de verschillende faceboekgroepen opeens Angélique vonden voor hun vragen rond pers- en media-aandacht. Ze heeft zelfs een online Lunch & Learn bij Linda Nuyts gegeven.

De smaak te pakken

Ik had zodanig de smaak te pakken dat ik nog een stapje verder ging in zichtbaarheid niet alleen rond het thema van zelfzorg & stem tijdens het dragen van een mondmasker, ook rond mijn eigen zichtbaarheid als ondernemer.

Deze zomer kwamen verschillende opportuniteiten op mijn pad. Zo mocht ik meewerken aan een podcast-interview van de Tim/Tom podcast. Door mijn Transformatie Mentor Sille Brouwer wel ik uitgenodigd voor een Zoomgesprek in haar groep. Ik ging in op de oproep van Zouli Malki van Wised-up. En werd ik op de rooster gelegd bij Valerie Thys voor Wondernemers.

Deze 1 voor 1 spannende en oh zo leuke ervaringen, hebben ervoor gezorgd dat ik het aandurfde om tijdens mijn Terugblikmaand zelf ondernemers uit te nodigen tot een gesprek. Op dit moment kan ik dit medium niet meer uit mijn onderneming weg denken.

Angélique Monbailleu

Angélique Monbailleu

Ik stel ze graag aan je voor. Een gedreven onderneemster die fameus heeft moeten bijsturen en flexibel omgaan met de uitdagingen die Covid-19 teweeg gebracht heeft op haar sector; de events en beurzen. Ze bleef niet bij de pakken zitten en biedt advies en coaching aan aan ondernemers, bedrijven die covid-proof activiteiten wensen te organiseren.

Angélique over haar rol als beurs- en eventcoach:

“Ik verhoog de zichtbaarheid en groei van ondernemers door het inzetten van beurzen en events. Bepalen van het doel, communicatie inplannen, trainen van teams en ook het inzetten van de juiste tools op het juiste moment.”

We hebben elkaar voor het eerst offline ontmoet tijdens de nieuwjaarsdrink van Ondernemers met een Missie in the NOBS, denk januari 2020. De klik die we online hadden, werd in ons contact bevestigd.

Er waren plannen om als gastspreker op de Open Coffee die ze faciliteerde in Sint-Niklaas aanwezig te zijn. Echter de lockdown heeft daar een stokje voor gestoken. Gelukkig zitten we samen in het Excalibur-experten team van Jo Volcakert en zijn er vage plannen om samen te werken. Time will tell! Ik voel alvast een grotere verbondenheid door het delen over onze ervaring met het verlies van onze vaders in dezelfde periode.

Meer weten over Angélique: word lid van https://www.facebook.com/groups/verstandvanbeurzenenevents

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close