Masterminden

Het ontdekken van de kracht van Mastermind

Ik moet eerlijk toegeven, ik vond het een moeilijke om hierin te investeren. Het heeft even geduurd eer Timothy Van Bambost mij heeft weten te overtuigen van het belang van Masterminden. Waarom ik het moeilijk vond? Ik kon me niet goed voorstellen wat zo’n bijeenkomsten konden opleveren. Daarnaast was er ook de financiële kwestie. Ik was nog geen 6 maanden bezig en er waren weinig opdrachten. Wanneer het financiële meespeelt als beslissingsfactor, tja dat bemoeilijkt soms om de knoop door te hakken en te durven investeren in persoonlijke groei.

Eerst even terug naar onze ontmoeting. Timothy was een van de deelnemers van Start! die ik bij Hans volgde. Een geboren Nederlander, wonend in Antwerpen sinds 2012. Ik herinner me nog de fijne uitwisselingen in de pauzes. De gebetenheid (in positieve zin) van Timothy om zijn weg als ondernemer te vinden. Deeltijds nog werkend in loondienst, legde hij een ander parcours af. En toch, we vonden elkaar. De feedback die werd uitgewisseld werden door beiden gesmaakt. Die Nederlandse mentaliteit, dat mag ik wel!

Timothy over Start!: “Het was een mooi proces, een traject waar wij beiden, denk ik veel aan hebben gehad. Met toffe lessen voor startende ondernemers, een businessplan en markttoets. Door de vertrouwensband in de groep leerden ook wij elkaar ongezouten feedback geven. Ik heb die van jou aan mij altijd graag ter harte genomen en toegepast.”

Timothy over het contact met Linde

In het groeiproces wat we gezamenlijk hebben doorlopen, heb jij een belangrijke rol gehad.

Timothy was in die periode net gestart met een groepje startende en pré-startende ondernemers. Hij sprak me erover aan. Maar ik zag er het nut niet van in, zoals hierboven geschreven.
Oh boy, wat ben ik blij dat hij me toch overtuigd heeft om eens zo’n dag bij te wonen! Want masterminden is fijn en waardevol om je eigen processen als ondernemer te delen én om getuige en soms zelfs deelgenoot te zijn van het proces van de anderen. Dus schreef ik me in om het jaartraject te volgen.

Onze Mastermindteam

Het zorgde voor een veilige omgeving waar ik met al mijn vragen op gelijk welk niveau van ondernemen en persoonlijke groei kon delen. Waar ik en de anderen hun expertise konden delen zodat we samen verder konden groeien, leren van elkaar en feedback geven. Hierdoor werden we gestimuleerd om verder te groeien. Ik kan niet anders dan een goede Mastermindgroep aanbevelen.

Op de vraag ‘hoe zou je mij omschrijven’ antwoordt Timothy dit: “Open, eerlijk en zoekend.
Jouw open en ruimdenkende houding heeft veel tips en bruikbare lessen opgeleverd. Het is duidelijk dat de balans tussen werk en privé een continue zoektocht is. Uitdagingen op onze weg naar persoonlijke groei. In onze groep konden we lief en leed delen, leren van elkaars fouten. Eerlijk zijn over de onzekerheden, en die leren accepteren. In het groeiproces wat we gezamenlijk hebben doorlopen, heb jij een belangrijke rol gehad. En alle begin is moeilijk.
Zoekend naar zingeving. Naar groei, persoonlijk en zakelijk. En zoekend naar balans. Heel herkenbaar. Ook ik heb keuzes gemaakt, geleerd en bijgesteld.”

Plannen maken, toetsen en bijsturen

Timothy Van Bambost als barista

Timothy, leergierig, sociaal en ondernemend als hij is, wilde barista worden. Had alle opleidingen hiervoor gevolgd en droomde over de combinatie van Coffee & Concepts. Waarbij zijn passie voor koffie gecombineerd zou worden met het faciliteren van Masterminds. Een boeiende zoektocht naar zichzelf en de zin van zijn ondernemend leven. Ondertussen heeft hij samen met Tom, een mede-masterminder, de TIM/TOM Podcast gelanceerd. In elk interview staat persoonlijke groei centraal. Ze willen zoveel mogelijk mensen in(fo)spireren bij hun zoektocht naar geluk en succes. “We leven in een tijd waarin veel mensen aan zichzelf twijfelen en zich onzeker voelen. Maar ook in een tijd dat heel wat mensen zich bewuster worden van de mogelijkheden dat het leven biedt. Ze willen aan zichzelf werken om hun juiste levenspad te kiezen. Op deze manier staan ook wijzelf in het leven.” Aldus Timothy.

Timothy: “Ik faciliteer Masterminds,  waarin ik (startende) ondernemers begeleid om persoonlijk en zakelijk te kunnen groeien via intervisie. Daarnaast ben ik co-host van de TIM/TOM Podcast, samen met mijn compagnon Tom. Wekelijks lanceren we een nieuwe ROUTE, via de gebruikelijke podcast kanalen. Samen met Tom bieden wij ook een groeitraject aan, de GroeiGPS. Waarin we onze eigen ervaringen, lessen, tips uit zelfhulpboeken, seminars en vooral de waardevolle praktijkervaring van onze podcastgasten bundelen in een praktische course. “

Over het terugblikken zegt Timothy dit: “Dank je wel Linde. Het is fijn om af en toe terug te blikken. Op waar we nu staan en welke weg we al hebben afgelegd. Het zijn stuk voor stuk wijze levenslessen, die je meeneemt in je verdere stappen. En het is zinvol om dankbaar te zijn naar diegenen die je hebben geholpen op de mooie reis tot nu toe. Ook jij hebt mij geïnspireerd op mijn persoonlijke groeitraject, dank je wel.”

Jij bedankt Timothy voor het me laten deelnemen in de Mastermind. Voor jouw openheid, eerlijkheid en voor het delen van jouw zoektocht.

Het TIM/TOM podcast duo

Meer weten: www.ikwilgroei.be. Daar vind je een gratis challenge: ‘Succesvol Uitstellen’. Het kost je maximaal 5 minuten per dag, en het levert je helderheid en inzicht op. Timothy en Tom helpen je op jouw persoonlijke route naar geluk en succes.

Wist je dat ook ik geïnterviewd ben voor TIM/TOM-podcast? Bekijk het hier: www.timtompodcast.com/afleveringen/route29

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close