Terugblik-Interview met Wouter Torfs

Ik heb de eer en het geluk gehad om Wouter in 2004 of was het 2005, te leren kennen. In de eerste plaats als mens. We woonden dezelfde activiteit bij en in de pauzes ont-moetten we elkaar. In mijn herinneringen, hadden we veel leute en fijne gesprekken. De klik was er. We bleven elkaar regelmatig ont-moeten en wisselden uit over onze processen als (spiritueel) mens.

In de periode waar ik meer en meer mijn weg wou vinden in de maatschappij en mijn spirituele ontwikkeling even op een laag pitje stond, of eerder waar ik het geleerde wou implementeren en verdiepen in mijn dagdagelijks leven, in die periode verstilde ons contact. Had het een met het ander te maken? Ik denk eerder dat het een geval van synchroniciteit was.

Wouter Torfs

“Een bedrijf dient zich te gedragen als een verantwoordelijke burger”


Najaar 2018 trok ik mijn stoute schoenen aan en contacteerde Wouter, wat nu tot dit interview leidt. Mijn herinneringen aan hem als mens, en hoe hij vorm heeft gegeven aan het bedrijfsimago van Schoenen Torfs, inspireren me. Ik vind het fascineren hoe een familiebedrijf zo kan groeien en toch de bedrijfscultuur niet aantast. Business is business, dat is een gegeven. Ja omzet en cijfers zijn belangrijk. En toch! Iedere keer ik een Torfs winkel binnenstap voel ik me warm onthaald. Ik voel me meer mens dan klant, als je begrijpt wat ik bedoel.

Ik hoop, dat als mijn bedrijf ooit zo groeit, dat ik mijn waarden en normen kan behouden én dit in een warme, menselijke bedrijfscultuur kan vertalen.

Wouter Torfs, CEO Schoenen Torfs

Wouter Torfs: “Reeds meer dan 30 jaar ben ik CEO van Torfs en bezield door maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Wat betekent dat? Een bedrijf dient zich te gedragen als een verantwoordelijke burger en niet als een geldmachine ten behoeve van de aandeelhouders. Schoenen Torfs draagt 360 graden zorgzaamheid hoog in het vaandel. Wij willen een zorgzaam bedrijf zijn voor onze klanten, medewerkers, de aandeelhouders en de samenleving.  Die filosofie leidde ertoe dat ons bedrijf kan terugblikken op een duurzame groei op lange termijn én op het feit dat we tien keer verkozen werden tot Beste Werkgever van België.”

Straks om 10u hebben Wouter en ik een live-terugblik gesprek. We blikken terug op onze ontmoeting. We wisselen uit over spiritualiteit en hoe het persoonlijk ruimte heeft binnen het ondernemen.

Mis het niet en volg zowel de Terugblik als het interview via de pagina van A+ Muze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close