En toen werd het tijd om te spelen en te experimenteren

Praktijkhuis Sen gaf me in dat kleine jaar de mogelijkheid om te spelen, te experimenteren, te evalueren én bij te sturen. In 1 woord: vertrouwen opbouwen.

Zoals in een voorgaande blog aangegeven, ik was nogal impulsief, intuïtief en ietwat onwetend in het ondernemerschap gestapt. Dus dat eerste jaar was het alle hens aan dek om kennis te vergaren waardoor mijn bedrijf zuurstof kreeg om te groeien op een bestendige manier.

Daar hoorde ook mijn aanbod, ideale klanten en hoe deze te bereiken bij. En ja, er is een volgorde en er zijn structuren en coaches die je hierbij helpen. En ja, pas wanneer het helder voor jezelf is, kan je helder communiceren waardoor je klanten dichterbij komen. Dat is zo. Alleen, ik leer door te doen, dan te evalueren en bij te sturen. Dus toen ik in het traject bij Dionne aan de ideale klant kwam, blokkeerde ik. Kon enkel op de oppervlakte beschrijven, geen diepgaande persona uitschrijven. Zelfs nu nog na 2 jaar, vind ik dit geen evidente klus. Al wordt het duidelijker wie mijn ‘ideale klanten’ zijn. Deze maand nog volg ik een driedaagse challenge hierover bij Shari Peeters van Shape my Brand.

Veerle, Rohnny en mezelf in actie tijdens
de workshop Stem & Ademhaling, Open-dag 02/19

Dus, in Praktijkhuis Sen kon ik experimenteren. Ik organiseerde er workshops zoals: Versterk je Elevator Pitch non-verbaal en kwam zo er achter dat het belangrijk was om eerst de inhoud scherp te hebben. Enfin, dat de deelnemer dus eerst de inhoud (het wat-niveau) vorm had te geven vooraleer ik op het hoe-niveau met de deelnemers aan de slag kon gaan. En dus ontstond het e-book Schrijf je Elevator Pitch in 5 stappen. Experimenteren, evalueren, bijsturen. Een heerlijk proces.

Ik zette mee mijn schouders onder de werking van het Praktijkhuis om zo ook mijn bedrijf te stimuleren in groei. We organiseerden 2 open-dagen. En op de allereerste kwam Veerle De Cleyn participeren aan mijn workshop.

Proefkonijn

Veerle over onze kennismaking: “We leerden elkaar, na online contact in de groep ‘ondernemers met een missie’, in real life kennen tijdens de open-dag van Praktijkhuis Sen in februari 2019. Linde gaf er een workshop en ik was meteen onder de indruk van zowel haar aanpak als haar persoonlijkheid. Een fijne, warme vrouw met de diepgang waar ik van hou. Inspirerend en authentiek… what you see is what you get. Enkele weken na onze eerste “echte” kennismaking, bood Linde me een online coaching sessie rond communicatie aan. Met haar tips op zak, slaagde ik erin om enkele moeilijke gesprekken die gepland stonden, vlot en zelfzeker te voeren. Iets waar ik haar nog steeds dankbaar voor ben.”
Veerle had meegedaan aan een win-actie tijdens die open-dag en werd uitgeloot voor 1 uur non-verbale communicatie coaching.

Doorheen de voorbije twee jaar spraken we elkaar zowel tijdens netwerkevents als online. Zonder er bewust bij stil te staan, mocht Veerle nog eens “proefkonijn” spelen. Ik had net een nieuw aanbod “spaar je stem wanneer je een mondmasker draagt” en wou deze graag testen. Zij leek me de gepaste kandidate. Ik voel me veilig en fijn bij haar. De uitwisselingen zijn steeds warm geweest en ik vernam dat ze een nieuwe job had waarbij ze moest spreken met een mondmasker aan. De ideale klant dus.

Veerle: “Omdat mijn slaapcoaching activiteiten tijdelijk stillagen tijdens de lockdown-periode, ging ik tijdelijk als Corona-tracer in een callcenter aan de slag. Tijdens het werken, was het dragen van een mondmasker verplicht. Het viel me vrij snel op dat dit mondmaskergebruik de nodige impact had op zowel de stem als de verstaanbaarheid. Doordat de mondmaskers in allerlei situaties ook nu nog verplicht zijn, lopen veel mensen het risico op stemproblemen. Het aanbod van Linde lijkt me dan ook een meerwaarde voor eenieder die zich in deze situatie bevindt.”

Veerle De Cleyn, Fika Coaching

Veerle over Linde:

Zij is een duidelijk voorbeeld van ‘practice what you preach’

“Wat ik ook zo waardevol vind aan Linde als ondernemer, is dat zij een duidelijk voorbeeld is van “practice what you preach”. Ze is gedreven en luistert, ook naar wat er niet gezegd wordt. Ze koppelt terug, voelt, kijkt en spiegelt, waarmee ze haar expertise op een uitstekende wijze toepast. Of het nu over jezelf presenteren of over het voeren van gesprekken gaat, als slaapcoach ben ik me er ten volle van bewust dat niet alleen de boodschap die ik aan mijn cliënten breng belangrijk is, maar ook hoe deze (over)gebracht wordt. Een slaapcoachingtraject is maatwerk. Iedere cliënt heeft een eigen levenswijze, overtuigingen en routines en vertrekt vanuit eigen vragen, vaststellingen en bezorgdheden. Of men nu moeilijk in- of doorslaapt, te vroeg wakker wordt, moe blijft ondanks voldoende uren slaap,… non-verbale communicatie speelt hoe dan ook mee tijdens coachingsessies en workshops.” Wat fijn dat je absorbeert en toepast wat bij jou past op de momenten dat het nodig is. Heerlijk hoe je zelf de lijn doortrekt in verschillende situaties en dus wat je geleerd hebt maximaal benut!

Tijdens een gesprek valt het soms voor dat er ook onbewuste zaken naar boven komen. Veerle: “Ze weet ze naar boven te halen, met zelfreflectie tot gevolg. Heel fijn om te ervaren. Kortom, ik ben heel blij dat onze paden gekruist hebben. Linde is een geweldige dame en een aanwinst voor het ondernemerslandschap waaraan ze met haar frisse kijk, op geheel haar eigen wijze een bijdrage levert.”

Veerle, wat fijn dat jij mee in mijn supporters-team zit! Heerlijk onze uitwisselingen op verschillende niveaus! Jouw warme woorden raken me. Dank je wel! Mijn huidige slaapproblemen zijn vooral te wijten aan het jonge gezin waarvan geen van beide jongens al flink doorslapen. Mocht ik andere oorzaken ondervinden, dan weet ik bij wie ik kan aankloppen. Trouwens Veerle heeft me ook geholpen om een nieuwe plek te vinden toen mijn Praktijkhuis verkocht werd. Zo leerde ik Huis Chakana in Duffel kennen. Dus ne welgemeende merci!

Ik ben ongelofelijk dankbaar voor de tijd in Praktijkhuis Sen. Voor het op mijn tempo vinden van mijn missie, mijn aanbod fijn te tunen en het helder krijgen van mijn ideale klant, van mijn dromen en mogelijkheden. Voor durven spelen, het mogen uitproberen en ervaren wat al dan niet werkt.

Momenteel bied ik heel wat zaken in persoonlijke coachingstrajecten. De goesting om terug met groepen aan de slag te gaan en om het aanbod ook te vertalen naar een online gebeuren zijn groot. Meer hierover binnenkort.

Even terug naar Veerle. Ben jij benieuwd wat ze te bieden heeft als slaapcoach? www.fika-coaching.be of volg haar tips op: https://www.facebook.com/FIKAcoaching

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen om goed voor je stem te zorgen wanneer je een mondmasker draagt? In de nieuwsbrieven zal ik mijn webinars rond dit thema aankondigen. Of volg me op mijn pagina’s op Facebook en LinkedIn.
Meer weten over de aangereikte technieken, neem dan een kijkje op www.hoespaarikmijnstem.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close