Op zoek naar een eigen stek

Wat je aandacht geeft, groeit

Ik keer even terug naar begin 2019. Het thuisfront is niet gewoon dat ik van thuis uit werk. Ook voor mezelf is het niet evident om de omschakeling te maken. Werktijd is werktijd en om het ontplofte huishouden te zien liggen… Niet evident om me dan te focussen op wat op dat moment nodig is.
Ik herinner me ook nog een uitspraak van mijn lief toen hij eens thuiskwam van zijn werk: ‘Zeg het huishouden is nog niet gedaan en gij zijt de hele dag thuis…’ Euhm ik werk… Ook al is dat dan nog niet betaald of voor/met een klant… Die uitspraak is maar 1 keer gevallen, en toch blijft ie hangen.

Tijd om een eigen stek te vinden. Een plek waar ik klanten kan ontvangen én bureauwerk doen. Een plaats die er voor zorgt dat ik een welbepaalde afgebakende werktijd heb, zonder dat mijn gezin of huishouden mijn aandacht vraagt. Mijn eerste klant dient zich aan. Die thuis ontvangen op ons appartement, zonder eigen bureau, in de living vol speelgoed… Ik zag dat niet zitten, al zijn er voorbeelden genoeg van ondernemers die dat in het beginperiode wel gedaan hebben, of gewoon nog steeds doen.

Uitspraak van mijn lief in die beginperiode:

“Zeg het huishouden is nog niet gedaan, en gij zijt de hele dag thuis”

Dus de zoektocht naar een eigen plek was gestart. Ik zag een vacature van Praktijkhuis Sen te Heffen. Ze zochten nog zelfstandige coaches voor minstens 2 dagdelen in de week. Intuïtief wist ik, dit is voor mij. Mijn zinnen hadden zich er op gezet. Ik nam contact op, maakte een afspraak en ging er voor. En ja hoor. Vanaf februari 2019, had ik een eigen werkplek. De zolder, groot genoeg om kleine groepjes te ontvangen.

Wie daar nog werkte was Lindsay Verswyvel. Een fijne jonge dame, die dezelfde dagdelen als ik werkte in haar schoonheidssalon. We hadden quasi onmiddellijk een klik. De andere teamleden, zag ik bijna nooit.

Linda Verswyvel, Ithentic

Lindsay:Al snel hadden we een goede klik en merkte ik op dat we beide wilden groeien met onze onderneming. Nadat ik wist wat Linde exact aanbood, begon ik over mijn deelname aan Miss Wellness Beauty. Dit is een ambassadrice-zoektocht naar het nieuwe gezicht van de beauty sector. Zij heeft me geholpen mijn angsten te overwinnen en zaken te doen die ik ervoor nooit had aangedurfd. Zoals het spreken op een podium voor honderden personen.
Net zoals een rups ben ik uit mijn cocon ontplooid tot een mooie zelfzekere vlinder en daar ben ik Linde zeer dankbaar voor. 
Linde heeft al zeker een belangrijke rol in mijn leven gespeeld om bepaalde zaken een plaats kunnen geven van mijn verleden en om te ontplooien tot de vrouw die ik nu ben. Ik denk dat bepaalde mensen voor een reden op je pad gestuurd worden en Linde was er één van. Ze is dus ook een van mijn belangrijke sleutelfiguren.”

De fijne uitwisselingen, de warme gesprekken, en het vertrouwen te ontvangen om met Lindsay aan de slag te mogen gaan. Dat zijn de zaken die me bijblijven uit die periode. En wat een evolutie heeft ze doorgemaakt. Ze was vastberaden om het proces aan te gaan. Om te transformeren naar de geweldige jonge vrouw die ik steeds in haar zag. Het was mooi om te zien hoe ze zich inzette om van die wedstrijd het beste te maken én de beste versie van zichzelf te zijn én te tonen. Dank je wel dat je mijn collega was.

En van zo’n mooie zielen die er helemaal voor willen gaan, daar krijg ik het warm van!

En toen begon die zoektocht opnieuw

We zetten ons samen in om activiteiten te organiseren zodat Sen wat meer zichtbaarheid zou krijgen. Zodat onze ondernemingen zouden groeien en de Praktijk ook. Niets vermoedend van het nieuws dat komen zou.

Ik maakte plannen voor de heropstart. Beeldde me in wat ik zou aanbieden, gaf workshops meer vorm, zodat de doorstart na mijn moederschaprust vlot zou verlopen. Want ja, ik zou onmiddellijk springen als zelfstandige. De knoop was doorgehakt. Mijn springplankstatuut liep immers midden september af… De dag voor ik terug aan het werk zou gaan, kreeg ik telefoon van de eigenares van Praktijkhuis Sen. Ze had besloten om het gebouw te verkopen omdat de zaak niet rendeerde. Alle begrip voor deze beslissing.

Alleen stond mijn hele planning op de helling. Alles wat ik wou aanbieden was geënt op die plek. En dus begon mijn zoektocht naar een nieuwe werkplek opnieuw. De opstart liep wat vertraging op. Plannen kwamen on hold te staan. Mijn netwerk ondersteunde me met allerlei tips. Zo vond ik het OH! te Mechelen, kan ik nog steeds in Huis Chakana te Duffel terecht en uiteindelijk werk ik in deze Covid-tijden voornamelijk in Schiplaken bij een fijne collega loopbaanbegeleiding waar ik haar praktijkruimte huur op die momenten dat ik een live klantsessie heb.

Lindsay zocht een nieuwe plek om haar praktijk verder uit te bouwen. Jammer genoeg werd ze ziek. “Het COVID-19 virus heeft veel verwoest. Na het besmet geweest zijn met het virus en zwaar ziek te zijn alsook maanden in financiële moeilijkheden te hebben gezeten, heb ik tijdens onze lockdown besloten om een stapje terug te nemen en mijn schoonheidssalon te sluiten. Nu werk ik terug voor een werkgever maar blijf ik wel zelfstandige in bijberoep als schoonheidsspecialiste. Ook was ik al even bezig met een nieuw project, namelijk een webshop waar natuurlijke producten en sportkleding samenkomen. Alles voor een gezond lichaam. De ondernemer in mij blijft bestaan en wie weet wat de toekomst brengt.”

Foto gemaakt door Lindsay

Ik hoop van harte dat ze de moed en de middelen vindt om haar grote droom te verwezenlijken. Momenteel werkt ze als Store and Sales Assistant bij een firma die workwear verkoopt en personaliseert. Daarnaast blijft ze gepassioneerd door de beauty & health sector.

Trouwens, Lindsay houdt ook van fotografie en samen met haar heb ik stappen gezet om stilaan met mijn lensvrees om te gaan. Dankzij haar heb ik nu ook mooie foto’s van mijn zwangerschap én kan ik deze nog steeds gebruiken als beeldmateriaal.

Meer weten over Lindsay Verswyvel: www.Ithentic.eu  of bezoek haar Facebookpagina https://www.facebook.com/Ithentic-112179966908594

Donderdag 17/09/20 vindt om 10u het live-interview plaats met Wouter Torfs. Mis niets en volg nu mijn pagina op Facebook waar het interview zal te zien zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close