Uitbesteden waar ik geen energie van krijg. Lang leve de VA!

Nu ik dankzij Linda Nuyts wist wat ik kan delen en hoe zichtbaar te zijn op sociale media, merkte ik dat ik weinig energie kreeg om die posts ook effectief te maken. Ik had een stok achter de deur nodig. Iemand die mij een deadline gaf, zodat ik ook effectief werk maakte van mijn marketing.

Tijdens mijn netwerkmomenten bij Alice, maakte ik kennis met Forest. Een Virtueel Assistenen-bureau. (Kortweg: VA) Zwanger als ik was, dacht ik na hoe ik de periode dat ik in moederschapsrust verkeerde goed kon overbruggen. En dus huurde ik een VA in. Kathy zorgde voor beeld en lay-out, ik voerde de tekst aan. Geleidelijk aan vielen verschillende puzzelstukjes samen. Inhoud, vorm, beeld, kleuren, lettertypes… En ik had telkens een deadline dus die posts kwamen er! Ze werden aangemaakt en ingepland. Het gaf een heel fijn gevoel, één van vooruitgang. En van vertrouwen. Ik dacht immers dat door ik zichtbaar bleef op sociale media, mijn heropstart vlotter zou verlopen. Dus kon ik gerust bevallen en genieten van het gezin. In de blog op 15/09 met Lindsay, zal ik verder uitweiden over of de opstart al dan niet vlotter verliep.

Mijn VA zorgde voor die taken waar ik geen energie van kreeg. Zo maakte ze een database aan waardoor ik een goed overzicht had van mogelijke leads en (potentiële). Want ja, netwerken deed ik toch minstens 2x per maand en meestal vaker.

Helaas, Corona heeft er voor gezorgd dat ik deze uitgave heb moeten schrappen. En ja die database, ik zou daar eens dringend werk van willen maken, om ze terug bij te werken… Waar ik mijn VA nog ongelofelijk dankbaar voor ben, is dat ik nu veel gemakkelijker posts kan maken. Want het kader is er. Ik hoef me niet meer te verliezen in keuze rond stijl, lettertypes…. Ik heb nu tijdswinst! Dus merci Kathy!

Mik Suetens, VA

Mik heb ik mogen leren kennen in – en als je al mijn schrijfsels van deze maand volgt, dan kan je het al raden – jawel, de faceboekgroep Ondernemers met een Missie. Na kort een uitwisseling via chat, stelde Mik voor om elkaar live te ontmoeten. Spannend dat ik dat vond! En wat een fijne ontmoeting was dat! Mik stond ongeveer even ver in haar zoektocht in ondernemersland. We hadden een gelijkaardig parcours. We hadden veel vragen rond wat je nu eigenlijk allemaal dient te weten en te kunnen als ondernemer. En niet alleen dat. We hadden en hebben nog steeds een persoonlijke klik.

Zo was er een netwerkmoment georganiseerd in the NOBS in Mortsel. Doordat ik wist dat Mik daar ook aanwezig was, heb ik mijn jonge spruit meegenomen. Heerlijk om zo als mama te kunnen werken.

Mik Suetens over Linde

“Ik vind het formidabel hoe je dat doet, 2 kinderen krijgen op latere leeftijd en een onderneming uit de grond stampen”
Eerste ontmoeting najaar 2018
Netwerken in the NOBS met een extra babysitter, najaar 2019

Dank je wel Mik. Het is niet altijd evident. Vaak dient mijn aandacht naar mijn gezin te gaan. En zeker dat eerste jaar, vroeg de baby nog veel van mij, ook ’s nachts. Het is een proces geweest om balans te vinden in tijd voor werk/gezin. En ook mentaal was het een uitdagende oefening. Dan is het heel fijn om steun te ervaren van mede-ondernemers die ook mama zijn en dus heel goed begrijpen wat het betekent mom-preneur te zijn.

Mik Suetens, VaMiks

Mik Suetens, over haar missie

Your growth is my passion

Als VA ondersteunt Mik jou met je administratie en organisatie van A tot Z. Van je lezingen, events, opleidingen, je sociale media en je persoonlijke assistentie, zodat jij zonder zorgen kan schitteren. En op jouw beurt in rust en focus anderen kan helpen groeien.

Over Mik haar zoektocht, over onze uitwisselingen, over onze vriendschap, over het VA-schap verneem je meer in deze Terugblik-talk.

Meer weten over Mik Suetens: www.vamiks.be of volg haar op Facebook, LinkedIn en Instagram.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close