Kansen krijgen, kansen grijpen

De juiste persoon op de juiste plaats

Ondernemen gaat over werken in, aan en voor je bedrijf. Het is werken met klanten, een aanbod uitwerken en zorgen dat alle elementen goed zitten (het kader) zodat je je volop kan bezighouden met datgene waar je energie en voldoening van krijgt. Het gaat over groeien als mens en als ondernemer. Over de juiste kennis vergaren en over de juiste personen op de juiste tijd en plaats tegen te komen. En dus ook over kansen krijgen en kansen grijpen.

Karine Van Oosterbos heb ik in eerste instantie online leren kennen. Vermoedelijk in de facebookgroep Ondernemers met een missie. Die, zoals in een eerder blog reeds aangehaald, niet meer bestaat.

Karine over Linde:

“Jouw professionaliteit was voor mij altijd zichtbaar.”

Er boden zich verschillende gelegenheden aan waardoor wij ook offline konden verbinden. Karine is als zelfstandige en single mama een toonbeeld van hoe het ook kan. Geen zware werkweken, voldoende tijd om de kinderen aan de schoolpoort af te zetten en op te halen. Ze is reeds 13 jaar zelfstandige, is genereus en biedt kansen aan. Voor mij telkens op het juiste moment.

Zo heb ik mijn ondernemersverhaal bij haar mogen brengen, toen ik 6 maanden zwanger was. En daar bleef het niet bij. Ze stelde haar Zolder open voor de brainstormsessie waar ik Rohnny Schepers (zie blog van gisteren) ontmoet heb.

Linde tijdens de Open Koffie
op de Zolder bij Karine

Karine over onze ontmoeting: “Je was toen al flink zwanger, maar dat weerhield je er niet van om aan je bedrijf te willen bouwen. Jouw daadkracht was meteen zichtbaar. Gaandeweg kwamen we mekaar wat vaker tegen op netwerkmomenten en online en groeide mijn idee om je een keertje in te zetten in één van mijn trainingen als co-assessor/trainer bij rollenspelen. Ik ontdekte toen dat structuur en overzicht voor jou erg belangrijk is, terwijl ik eerder impulsief, last minute en vanuit gevoel en vertrouwen op het moment zelf handel.  Dat was voor mij dus eventjes aanpassen en tegelijkertijd een leermoment.” 

Ja, structuur en overzicht zijn voor mij belangrijk wanneer ik me op ongekend terrein bevind. Wanneer de verwachtingen naar mij toe duidelijk zijn en de spits is afgebeten, dan kan ik volop mezelf geven en komen mijn talenten tot hun recht. Nu dat komt ook wel een beetje doordat ik een beelddenker ben. Als ik het me niet goed kan voorstellen, als ik me er geen beeld van kan vormen, dan werkt dat blokkerend.
Voorbeeld: als iemand mij de weg uitlegt, en ik kan me de wegbeschrijving niet goed voorstellen, als de uitleg dus onvoldoende visueel is verwoord, dan loop ik steevast verloren.

Karine: “Op de trainingsdag zelf vond ik het fijn dat je reeds tijdens de lunch aanwezig was om de cursisten al een beetje te leren kennen. Na de training was het heel handig om jouw feedback te ontvangen, zodat ik van een objectief iemand kon horen op welk punt de deelnemers momenteel stonden. Jouw professionaliteit was voor mij altijd zichtbaar. Ik gaf daarom ook jouw naam door aan een klant die naar extra trainers zocht. Sindsdien blijven we mekaar tegenkomen, online en offline en promoot ik geregeld wat jij in de picture zet. Als mama van twee jonge kids is ondernemen gelijk aan balanceren, dus alle extra zichtbaarheid is dan welkom denk ik.”

En dat maakt het dus zo fijn! Anderen geloven in je en vergroten je zichtbaarheid. Ze bieden jou kansen aan en dan is het zaak ze te durven grijpen. En gelukkig durf ik dat ook. Karine inspireert me op verschillende vlakken. Haar loopbaancenter bestaat uit een team van een tiental mensen. Haar praktijk draait al 6 jaar op volle kracht en cursisten vinden de weg naar haar opleidingen.

Karine: “Wat ik belangrijk vind, in alles wat ik doe, is dat ik maximum 24 uur per week werk. Voor 2021 is de doelstelling om dat te herleiden naar 20 uur. Het leven bestaat immers uit meer dan werken alleen en als single mama hecht ik al 16 jaar veel belang aan thuis zijn en de laptop sluiten, wanneer de school gedaan is.” En dat is waar ik graag naar toe wil groeien. Het feit dat iemand die ik ken, dit ook kan en doet, stimuleert me om verder mijn zaak uit te bouwen zodat ook ik én financieel onafhankelijk ben én voldoende tijd over heb om te genieten van het leven.
Vandaag staat of ik of mijn lief tijdig aan de schoolpoort. Dus daar ben ik al heel dankbaar voor.

Karine Van Oosterbos:

“Als multipotentiaal heb ik het nodig om meerdere eieren in één mand te kunnen leggen.”

Doorheen de 2 jaar dat ik zelfstandige ben, verschenen er verschillende opportuniteiten samen met, voor en door Karine. Grijp jij de kansen aan die je aangeboden worden?

Over Karine Van Oosterbos

Karine Van Oosterbos, K-onsult

Ze empowert mensen om te durven kiezen voor een leven in balans. Hoe ze dat doet? “Wel, als multipotential heb ik het nodig om meerdere eieren in één mand te kunnen leggen. Dus als psychotherapeut help ik mensen die kampen met stress of burn-out, als loopbaan- en outplacement coach begeleid ik mensen naar het schrijven van hun eigen loopbaanverhaal vanuit hun kern en als trainer leid ik coaches op om te leren coachen en communiceren mét impact. Ook bedrijven doen beroep op mij en mijn team wanneer het gaat om welzijn op de werkvloer en coaching on the job. Daarnaast ben ik dol op schrijven en al is het een lang proces, dat boek komt er echt wel!”

Op de vraag wat haar plannen nog zijn, antwoordt Karine het volgende: “Mijn focus ligt nu vooral op het online brengen van mijn bedrijf, zonder de voeling met wie ik ben en waar ik voor sta uit het oog te verliezen. Een hele klus en uitdaging omdat ik niet ben opgegroeid met technologie en daar ook weinig kaas van heb gegeten. Gelukkig werk ik samen met iemand die de vertaalslag van wat ik offline doe kan maken en mij helpt met het opmaken van mijn draaiboeken. Het marketing team dat mij sinds drie jaar ondersteunt, kan daarna dan weer de vertaling naar een online dienst/product maken. Zo zullen er dit jaar nog drie online trajecten gelanceerd worden. Eentje rond het opstarten van een bloeiende praktijk, eentje rond burn-out begeleiding en nog een dat focust op jouw loopbaan. Ik kijk er alvast naar uit om deze, voor mij grote, stap in mijn bedrijf te zetten.”

Wil je meer weten over Karine? Op haar website kan je een gratis e-magazine downloaden, gericht op work/life balans. Dit schreef ze in volle lockdown, om leerkrachten een hart onder de riem te steken. Een magazine waar iedereen zich erin kan herkennen. Je vindt het hier: https://k-onsult.be/e-magazine/

Morgen stel ik graag Mik aan je voor. Een VA die ongeveer gelijktijdig als ik aan het ondernemersverhaal begon. En ja, haar heb ik ook dankzij die fameuze faceboekgroep van Mieke Lannoey leren kennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close