En ondertussen bouwen aan een netwerk

Dag 7 van de Terugblik

Wauw, wat een proces brengt dit met zich mee, zo terugblikken. Vooral wat ik gisteren gedeeld heb, zindert nog na. Nu pas besef ik welke watertjes ik door zwommen heb. Welke stappen ik gezet heb op die 2 jaar tijd. En er valt nog zoveel te delen.

Vandaag licht ik graag toe hoe het bouwen aan een virtueel netwerk ontstaan is. En daar ben in Liesbet Selleslaghs nog steeds dankbaar voor.

Hoe we elkaar ontmoet hebben

18 oktober 2018, De ondernemersbeurs in Brussel. Ik heb gratis toegangstickets gewonnen, van Xerius als ik me niet vergis. Mijn eerste ondernemersbeurs. Totaal geen idee van wat ik verwachten mag, dus met een open blik naar Brussel.

Heel geïnteresseerd liep ik voorbij de verschillende standjes, hier en daar even stilstaan om een praatje te doen. Ik was toen nog heel erg zoekende in wat je nodig hebt en te doen hebt als ondernemer om te kunnen slagen. Ik herinner me een standje van een marketingbedrijf in het Mechelse. Iemand die met verzekeringen bezig was en zo nog een paar ontmoetingen.
Oh ja en ik woonde een lezing bij van iemand, ben haar naam kwijt, die een toekomstbeeld schetste, wat best wel wat indruk achter liet.

Ik liep nog een toertje rond en nog één. Ik voelde dat ik nog iemand tegen te komen had, of nog iets moest ontdekken vooraleer ik terug naar huis kon. En toen stond ze daar in mijn gezichtsveld, Liesbet Selleslags. Ik werd naar haar toegetrokken en we geraakten aan de praat.

Liesbet Selleslags

Liesbet over onze ontmoeting: “Toen zij passeerde, voelde ik dat ik haar “moest” aanspreken, al was daar niet onmiddellijk de kans toe. Ofwel ging ze een andere richting uit ofwel was ik in gesprek. Gelukkig voelde ze hetzelfde & kwam ze nog een keer voorbij op een moment dat ik vrij was. Het werd een hele fijne babbel over onze ondernemersplannen, twijfels, angsten, ervaringen, …. En aangezien het zo goed voelde, wisselden we kaartjes uit & werden we Facebookvriendjes zodat we elkaar konden blijven volgen.”

Een sociaal netwerk opbouwen

En daar bleef het niet bij. Wat ik me vooral herinnerde is dat Liesbet me in contact bracht met verschillende ondernemersgroepen die actief waren op Facebook. Waaronder Ondernemers met een Missie, de groep van Mieke Lannoey die vandaag helaas niet meer bestaat. Wat voelde ik me er thuis, met zoveel gelijkgestemde zielen. Ondernemers die vanuit het ZIJN leven, een bedrijf neerzetten, leiden en er richting aan geven. Hier ben ik je ongelofelijk dankbaar voor, Liesbet. Het bleek inderdaad de stap die ik op dat moment nodig had. De fundamenten van een sociaal netwerk werden gelegd. Een wereld ging voor me open en heel veel dierbare contacten, die later deze maand nog aan bod zullen komen, vloeiden hieruit voort.

Liesbet:

“Het was en blijft voor mij een heel proces om echt te doen wat helemaal bij me hoort.”

“Op het moment van onze ontmoeting, was ik nog heel erg zoekende en had ik een bepaald idee waar ik naartoe wou. Ik bleef mezelf ook steeds verder ontwikkelen en voelen welke richting ik met mijn leven & onderneming wou gaan. Ondertussen is dat voor een groot deel gewijzigd is en komt er steeds meer duidelijkheid. Het was en blijft voor mij een heel proces om echt te doen wat helemaal bij me hoort.”: zegt Liesbet over haar eigen ondernemingspad.

Foto genomen tijdens de Opendeurdag in
Praktijkhuis Sen, juni 2019. vlnr Linde Myncke,
Liesbet Selleslags, Mik Suetens en Veerle Van Aken.

Liesbet: “Uiteraard kwamen we elkaar nog regelmatig tegen op Facebook, in verschillende groepen & tijdens netwerkmomenten.  Tevens volgde ik een korte workshop bij haar & hielp ik haar met enkele technisch issues waar ze tegenaan liep.”

Telkens weer ervaar ik onze ontmoetingen als heel fijn, ongedwongen en zacht. Liesbet is net als ik multi gepassioneerd. Haar bedrijf heeft meerdere pijlers die voor de nodige afwisseling zorgen. Zo ondersteunt ze ondernemers met hun marketing technische issues. Daarnaast helpt ze vrouwen met een natuurlijk leven & welzijn vanuit hun vrouwelijke kracht zodat ze zich voluit vrouw voelen. 

Liesbet: “Deze 2 pijlers zorgen voor evenwicht in mijn haar yin & yang. Na mijn bore-out enkele jaren geleden heb ik zelf ondervonden hoe belangrijk het is om te leven vanuit mijn vrouwelijke kracht, vanuit wie ik zelf bent. Dit wil ik door andere vrouwen laten ervaren. De wereld heeft hier echt zo’n nood aan. Mij heeft het geholpen om nog meer naar de signalen van mijn lichaam te luisteren & erop te durven vertrouwen.” Nog een topic waarin we elkaar vinden dus: het leren luisteren naar de boodschappen van je lichaam. 

Op de vraag welke plannen Liesbet nog heeft, deelt ze graag haar recente ontdekking. “Momenteel ben ik me aan het verdiepen in Nine Star Ki, één van de oudste vormen van Oosterse astrologie. Hiermee krijg je inzicht in jouw blauwdruk, in wie je bent, wat je hier komt doen en wat jouw zielsmissie is. Nine Star Ki werkt met de 5 transformaties hout, vuur, aarde, metaal & water waarover ik donderdag 10 september een gratis masterclass geef. Hierin ontdek je hoe je deze transformaties kan herkennen & toepassen in jouw dagelijkse leven. Ze zijn immers altijd & overal aanwezig. Het is zo boeiend om hiermee bezig te zijn en zal ook worden toegevoegd aan mijn aanbod. 

Morgen om 10 uur gaat het tweede interview live. Over het belang van authentieke marketing, over ‘er moet just niks’ en wat ik van Linda Nuyts nog meer geleerd heb. Volg het interview live via onderstaande knop en stel je vragen aan haar rechtstreeks.

Oh en wist je dat ik Linda via Liesbet heb leren kennen? Nog iets waar ik je dankbaar voor ben! Meer weten over Liesbet: https://liesbetselleslags.be/5-transformaties/

Inspirerende groeten,
Linde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close