Het belang van een goede advocaat

Terugblik dag 4

Heel snel tijdens de opstart van mijn zelfstandige activiteiten heb ik beroep gedaan op een advocaat. Deze persoon heeft ervoor gezorgd dat de privacyverklaring en de algemene voorwaarden juridisch juist waren en afgestemd op mijn beroepsactiviteiten. Ook de GDPR-regelingen werden mij helder uitgelegd en ontving ik een werkdocument om in orde te zijn met de GDPR.

Doordat ik als kind in een zelfstandige familie opgegroeid ben, heb ik zaken meegemaakt waardoor ik het belang van juridische bijstand ken. Het snel in orde brengen van bovenvermelde zaken hadden een positief effect op mijn mindset. Een voorbeeld. Onlangs had ik een klant met een vraag rond persoonlijkheidsontwikkeling en non-verbale communicatie. Deze persoon sprak de behoefte van niet tevreden-geld terug uit. Doordat ik niet resultaatgericht werk, wel focus op het proces en de klant zelf verantwoordelijkheid mee heeft op te nemen voor zijn proces kon ik dit niet toestaan. En vooral op het moment dat die vraag kwam, kwam een paragraaf van de algemene voorwaarden in mijn gedachten waarin dit duidelijk beschreven was. Dus ik voelde me extra gesteund in het niet ingaan op deze vraag van de klant.

Sabine Van Overmeire

Recht voor de raap met kordate aanpak

Huisadvocaat

Had ik in die periode reeds kennis gemaakt met Sabine Van Overmeire, ik had bovenstaande door haar laten uitvoeren. Helaas voor mij maakte ik pas kennis met haar begin 2019. 1 ding staat vast, moest ik om bedrijfsredenen een juridisch raadsman nodig hebben, dan is Sabine de eerste persoon aan wie ik mijn zaak zou voorleggen.

Graag stel ik Meester Sabine Van Overmeire aan je voor. 39 jaar, gehuwd met een prachtkerel en mama van twee topgrieten van 5 en 8 jaar. In haar vrije tijd neemt ze een zangmicro vast om de longen uit het lijf te zingen bij “Kyle & the Kids”, een vijfkoppige, a-typische coverband uit het Antwerpse.


Sabine: “Wanneer het wat serieuzer moet, trek ik mijn zwarte toga aan en betreed ik, als advocaat bij de Balie van Antwerpen, de rechtbank om diverse pleidooien te voeren voor mijn cliënten. Mijn advocatenkantoor ‘Rechtstreeks’ is gevestigd in het mooie Hove van waaruit ik ondernemers en particulieren begeleid bij hun juridische vragen en/of problemen. Ik koos bewust voor een eenmanskantoor na vele jaren bij grotere kantoren te hebben gewerkt. Met ‘Rechtstreeks’ wil ik als advocatenkantoor vooral de nadruk leggen op de persoonlijke, ‘one-on-one’ aanpak waardoor de vertrouwensband tussen mijzelf en de cliënt optimaal kan gecreëerd worden.

Sabine van Overmeire, Rechtstreeks

“Recht voor de raap met kordate aanpak” is haar motto, wat niet wil zeggen dat ze steevast een gerechtelijke procedure verkiest. Ze analyseert het probleem en gaat samen met de klant op zoek naar een passende, efficiënte en vlotte oplossing. Op een heel menselijke manier benadert ze zakelijke en juridische vraagstukken.

Sabine: “Sinds kort maakte ik de overstap naar een eenmanskantoor. Dit voelt zeer natuurlijk aan nu ik een sociaal geëngageerd persoon ben en dus warm word van de opgebouwde sociale contacten die mij om raad vragen.”

Hoe we elkaar ontmoet hebben

Januari 2019, s’morgens vroeg word ik verwacht in Lint bij een BNI-meeting van een chapter in wording. Spannend! Ik had toen nog niet zoveel netwerkervaring en greep elke opportuniteit aan om te proeven van de verschillende mogelijkheden.
Ik herinner het me nog goed hoe ik de ruimte binnenkwam. Er waren reeds een aantal mensen aanwezig en de eerste die me helemaal op mijn gemak stelde was Sabine.

Sabine over onze eerste ontmoeting: “Het was een tof gesprek over hoe je bij onze meeting terecht was gekomen. Over het runnen van een gezin en alle uitdagingen. Ik herinner me dat jouw uitleg over non-verbale communicatie voor mij een nieuwigheid was. Ik kende wel het principe van ‘body language’ maar jouw uitleg gaf precies meer dimensie. Een heel fijn contact.”

En daar bleef het niet bij. Onze wegen kruisen regelmatig tijdens offline en online events. Op de vraag die ik aan Sabine stelde, over wat ik voor haar beteken(de) antwoordt ze: “Je bent een tof, menslievend, rustig terugkerend gezicht in het netwerkleven én de wetenschap wie er bezig is met non-verbale communicatie. Steeds een fijn contact om elkaar terug te zien.” En dat gevoel is geheel wederzijds!

Sabine:

“Een vertrouwde advocaat hebben die je met een gerust hart kan bellen”

Het is Sabine haar doelstelling om een duurzame vertrouwensband op te bouwen met haar cliënteel zoals mensen die hebben met hun huisarts, hun tandarts, hun psycholoog… “De mindset wijzigen dat een advocaat hebben niet betekent dat je steeds procedures voert. Neen, een vertrouwde advocaat hebben die je met een gerust hart kan bellen als je geconfronteerd wordt met een probleem of als je iets wil ondernemen waarvoor toch wat juridisch denkwerk aan voorafgaat.”

Oh en ik kondig graag alvast het volgende live-interview met Linda Nuyts op dinsdag 8 september aan. Wil je deze bijwonen? Mis dan niets en schrijf je nu al in!

Wil je graag meer weten over Sabine? Bekijk dan deze websites: www.recht-streeks.be  en https://www.facebook.com/KyleandtheKids/

Inspirerende groeten,
Linde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close