Business Coaches, hoe de juiste op mijn pad kwamen

Dag 3, over verschillende Business Coaches

Even samenvatten, eind april kreeg ik te horen dat mijn contract als ondersteuner niet verlengd zou worden. In juni liep mijn contract ten einde. Voor ik aan deze job begon eind oktober 2017, had mijn intuïtie ingefluisterd dat het nadien aan mij zou zijn.

Daar stond ik dan, begin grote vakantie ’18, wetende dat ik de roep naar zelfstandigheid niet meer kon negeren. Wanneer die Intuïtieve Leiding zo sterk is, kan ik er echt niet meer omheen. Mijn impulsieve aard (enkele maanden geleden leerde ik dat dit een grote eigenschap is van mijn DNA-Blauwprint) zorgde er voor dat ik de piste van het ondernemerschap aanving.

Creatieve Generalist

Begin augustus zag ik op Facebook een bericht van @Dionne Hendriks, Multidonna Business Coach verschijnen. Ik voelde me heel erg aangesproken! Zij begeleidt creatieve generalisten bij het opzetten van hun bedrijf.

Een creatieve generalist is iemand die veel passies heeft, een brede waaier van interesses, kennis en vaardigheden. Ja, daar herkende ik mijn in!
Na een heel fijn contact met haar tekende ik in voor de online training, en later vervoegde ik de live-dagen.

Oh wat een tijd! Wat een Eye-opener was dit voor mij! Ik leerde mijn kapstokken, mijn rode draag, mijn kernankers waar ik aan kon aftoetsen wat bij mij past en hoe ik naar buiten kon treden met die verschillende passies van mij.

Tijdens 1 van de Live dagen bezochten we @Blauwprint in Breda en mochten we aan en in de (zand)bak

Ik kreeg de bevestiging dat ik op de juiste weg zat. Door mijn bedrijf op die manier uit te bouwen, kon ik mijn volledige ei kwijt. De versnippering die ik voelde door voor een baas te werken en maar een paar van mijn talenten te mogen inzetten, dat gevoel ebde weg. Het maakte plaats voor verruiming en er helemaal mogen ZIJN.

Dionne is ook diegene die al voorvoelde dat pitchen helemaal bij me paste en was de eerste die me benoemde als Pitch-experte. Toen voelde het nog niet zo aan. En oh boy, en of gelijk had ze! Pitchen is ondertussen een van mijn pijlers geworden. Het netwerken en jezelf authentiek voorstellen op een manier die helemaal bij je past én die de beste versie van je naar boven haalt, daar word ik telkens weer warm van.

Tijdens dat half jaar traject bij Dionne, werd het duidelijk dat mijn ingang het non-verbale deel van het communiceren zou worden. Niet vanuit de analyse en het aflezen van de lichaamstaal van de ander. Wel vanuit mijn theatrale kennis om met mijn eigen (fysieke) mogelijkheden en beperktheden een rol zo geloofwaardig mogelijk neer te zetten. Zo dus, is de stap om jezelf als mens en of ondernemer neer te zetten, heel klein. Door mijn jarenlange ervaring als theaterdocent, vind ik het heerlijk om deze vertaalslag te maken naar, voor en bij ondernemers die hun boodschap krachtig en vanuit zichzelf willen brengen bij het pitchen, netwerken, presenteren en spreken voor publiek in al zijn vormen.

Hoog-sensitieve ondernemer

In september 2018 heb ik een weekend Succes in Balans workshop in Nederland gevolgd, georganiseerd door de Hooggevoelige Ondernemer. De voorbije jaren had ik immers ontdekt dat ik hoogsensitief ben. Het leek me fijn om me onder te dompelen in het ondernemerschap dat rekening houdt met mijn hoogsensitiviteit.

Foto genomen op de ochtend van de
2de dag tijdens het
Succes in Balans weekend

Ik heb toen heel fijne mensen ontmoet met wie ik nu nog in contact ben. Het traject heb ik niet bij hen gevolgd. Eerst en vooral omdat ik dat budget niet had om te investeren en ten tweede omdat ik de Amerikaanse stijl niet zo kon smaken. Ik miste hen als mens iets te veel tijdens hun presentaties. Dit wilt echter niet zeggen dat zij geen waarde te delen hebben. Verre van. Ze hebben heel veel kennis over energie, financiën en andere pijlers van het ondernemen. In de pauzes zijn Bas en Mirna ongelofelijk toegankelijke mensen.

Onder meer door dat weekend, het traject dat ik bij Dionne volgde en de Inspirational Coffee te Gent waar ik Sille Brouwer ontmoet heb, gaven me het vertrouwen en het gevoel dat ondernemen iets voor mij is. Zo dus heb ik op 16/09/18 het springplank-statuut bij de RVA aangevraagd. Achteraf bekeken zonder al te goed voorbereid te zijn. Op dag 6 van Terugblik meer daarover.

Morgen en overmorgen zal ik een aantal belangrijke elementen aankaarten die er voor zorgen dat je een goede start kan maken bij het ondernemen.

Heb je het interview met Sille Brouwer, mijn huidige Business Coach en Transformatie Mentor gemist? En wil je de andere interviews die deze maand op het programma staan niet missen? Schrijf je dan in via onderstaande knop.

Inspirerende groeten,
Linde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close