Over eindjes afwerken…

inkeerOpgelet! Deze blog gaat over heel veel eindjes  Hou je vast voor aardig wat input

Planning & structuur

Mei was de maand waarin ik volop leerde om planning en structuur in mijn werk binnen te brengen. Niet makkelijk voor iemand die graag doet en vanuit intuïtie & impuls tot actie overgaat.

En toch werd dit heel duidelijk tijdens een gratis inspiratiegesprek met Linda Nuyts. Ik zat met vragen rond marketing en wat bij mij past. Haar analyse gaf aan dat ik goed bezig was met zichtbaar te zijn en info te delen. Echter hier zat nog geen structuur in. Een maand op voorhand plannen welk topic mijn hoofdfocus zal zijn. Plannen wanneer ik content zal delen én plannen wanneer ik betreffende content zal schrijven. Een enorme uitdaging! Dus ging ik aan de slag met plannen en structureren.

Algauw kwam ik er achter, dat
ik vooral ging plannen en structuur aanbrengen bij alle andere taken die met ondernemen te maken hebben. En dat content schrijven, wat ik voornamelijk vanuit het moment zelf tot stand kan laten komen, meer en meer op de achtergrond kwam. Ik besefte ook dat het beter was om dit te implementeren na mijn moederschapsrust. Dus nam ik me voor om met een mooie planning en structuur te starten in november. Nu was het toch achter de feiten aan blijven lopen. Ik heb er vrede mee.

Kikkers slikken

Er stonden nogal (en nog steeds eigenlijk) dingen op mijn to do lijst die vragen om afgewerkt te worden, voor ik nieuw leven kan verwelkomen en mijn werk on hold kan zetten. En dus ben ik begonnen om dat in te plannen. Zo heb ik al een halve kikker geslikt. Sinds mijn deelname aan het Start! van Starterslabo in januari/februari, had ik nog mijn bedrijfs- en financieel plan in te dienen. Het eerste deel heb ik afgewerkt en ingediend. Dat tweede deel, ja das die andere halve kikker….
Mijn focus verschuift meer en meer naar het voorbereiden op de komst van ons tweede kind en de terugkeer na mijn moederschapsrust. Want in november is mijn springplank gedaan en spring ik dus na mijn welverdiende moederschapsrust als zelfstandige in hoofdberoep. Het blijft ergens wel een enge gedachte om, na 3 maanden stil te liggen, direct een doorstart te doen met A+ Muze. En toch is er vertrouwen dat dit mijn weg is, een heel duaal gevoel. En ook hier heb ik vrede mee, dankzij de inzichten die ik verworven heb over mijn numerologie.

Numerologie

Sinds ik Cathy Camertijn heb ontmoet heb ik 2 sessies gepland waarbij ik inzichten ontvangen heb over mijn persoonlijke en bedrijfsnumerologie. Ook volg ik haar maandelijkse updates over de maandenergie volg. Het schept een ruimer kader over wat er energetisch gaande is en wat ik te doen of te laten heb. Heel boeiend én verhelderend. Fijn om dit mee te nemen in mijn groei zowel persoonlijk als professioneel.

Over juni onthou ik dat het tijd is om losse eindjes te knopen, om dingen af te werken en om niet te veel nieuwe dingen te initialiseren. Meer weten? Zie: http://bit.ly/2XzsOlm
En of dat het klopt! Ik dacht nog even door te gaan tot eind juni. Effe alles op alles te zetten om rustig in geboorteverlof te gaan. Eindjes afwerken komt deze maand eerder op mijn pad dan gepland. Door mee te gaan in deze energie, geraak ik op een andere manier verder in mijn business dan gepland. Loslaten = groeien.

Kleurentest

Ik ben een doener. Eerst doen en ervaren dan evalueren en ontleden. Indien nodig bijsturen. Zo functioneer ik op mijn best. Sinds ik als ondernemer gestart ben, heb ik veel dingen zelf gedaan. Uit noodzaak én uit interesse! Zo is mijn logo intuïtief ontstaan en heb ik de kleuren voor mijn huisstijl daar uit afgeleid. Mijn website heb ik zelf gebouwd, ook de visitekaartjes heb ik zelf ontworpen. Ik vind dat leuk. Nieuwe dingen ontdekken, nieuwe vaardigheden ontwikkelen.
Half mei heb ik mijn eerste flyer ontworpen, samen met mijn collega Lindsay Verswyvel van Praktijkhuis Sen. De aankondiging van de Openpraktijkdag op 15 juni. Zin om je te laten verwennen? Je bent van harte welkom. Het maken van die flyer, spelen met de huiskleuren van de praktijk, het ging me goed af. Het koste me geen moeite eens ik opgestart was.
Nadien wil ik mijn eigen flyer ontwerpen voor de goodiebag die wie die dag meegeven. Dat gaat een pak moeizamer. Dit klopt niet. Ook van de kleuren op mijn website had ik al het gevoel dat er verandering gaande was.
Brenda Serrée is met branding en kleuren bezig. Uit een gesprek met haar vertelt ze over de kleurentest. Instinctief weet ik, die test is voor mij. Uit die test haal je je powerkleur en balanskleur. Je ontvangt ideeën voor accentkleuren die echt bij je passen. De test gaat zelfs verder dan dat. Je ontvangt een persoonlijkheidsanalyse gebaseerd op kleuren én de 4 elementen. Dat ik water en vuur in me had dat wist ik al. Dat lucht en aarde minder goed in balans waren, ook dat wist ik al. En nu komt het. Mijn huidige logo heeft vooral vuur in haar kleuren. Uit de test is mijn powerkleur een luchtelement en ja hoor mijn balanskleur is een aarde-element. En waar staat aarde voor? Juist Structuur en planning!!! De cirkel is rond.
Je mag je nu al verwachten aan een verandering van huiskleuren bij mijn terugkomst in november. Ik heb er nu al zin in

Eitjes broeden

In maart en april was ik op verschillende eitjes aan het broeden. In april/mei ben ik met een aantal vruchten naar buiten gekomen. Zo heb ik uit de pilotworkshop lift je Elevator Pitch, een stappenplan geschreven, de workshop opgedeeld in schrijven en in non-verbaal ondersteunen. Heb je al een pitch waar je inhoudelijk tevreden over bent? Wil je graag je pitch non-verbaal ondersteunen? Je kan nog deelnemen aan de workshop ‘Lift je Elevator Pitch Non-Verbaal’.
Door de energie van juni, lukt het me minder goed om content te plaatsen om deze workshops te laten doorgaan. En ook hiermee heb ik vrede. Want mijn aandacht gaat meer en meer naar binnen. Logisch ook, als je 32 weken zwanger bent en nu pas in gang schiet om de geboorte en de komst voor te bereiden. Het is een natuurlijke fase, die ik vanaf vandaag heel erg verwelkom.
Dus ik blijf de losse eindjes knopen. Mijn verlof én mijn terugkomst voor te bereiden. En richt ik me meer en meer op het nieuwe leven in mijn steeds groter wordende buik.
_MG_5515-2.JPG
PS: In dit zelfgemaakt kleed zit mijn balanskleur. Rara welke?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close