Zichtbaar mezelf zijn

© Roel Van Hecke-4

Vorige week heb ik een numerologie-sessie aan mezelf cadeau gedaan. Het was verrijkend, bevestigend, confronterend en ja ook wel emotioneel. Wat me bij gebleven is, is de uitnodiging om mezelf te zijn. En laat dat nu net een uitdaging zijn. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben altijd mezelf. Alleen in hogere oftewel positieve energie, is het voor mij gemakkelijker om dat 1 op 1 te zijn of in kleinere groepjes en dan vooral wanneer ik met mijn passie bezig ben. Het is moeilijker om in een hogere oftewel positieve energie te zijn, als ik een slechte dag heb, last heb van mijn zwangerschapshormonen, moe en prikkelbaar dankzij onder andere gebroken nachten omdat mijn zoontje van 2,5 jaar me meermaals nodig had.

Sinds begin oktober 2018 ben ik gesprongen als ondernemer. Een jaar lang krijg ik de tijd om het ondernemerschap te onderzoeken, te experimenteren en mijn weg te vinden alvorens ik het springplank-statuut achter me laat. Een soort veiligheidsnet waarbij de RVA mij toestaat zelfstandig in bijberoep te combineren met een werkloosheidsuitkering. Er zijn wel wat voors en tegens voor dit statuut. Ik wens hier nu niet over uit te wijden. Eventueel materiaal voor een ander blog.

Met je hoofd boven het maaiveld…

Mezelf zijn. Mezelf tonen. Zichtbaar zijn. Boven het maaiveld uitsteken. Koudwatervrees voel ik. Met momenten breekt het koud zweet me uit. En toch! En toch ben ik bereid om mijn angsten onder ogen te zien, mijn hart en passie te volgen. Tijdens die paar maanden   ondernemerschap heb ik al mooie stappen gezet. Het was tijdens die numerologiesessie van Cathy Camertijn, dat me duidelijk werd waar ik al een tijdje tegenaan botste.

Tijdens die sessie werd ik terug gekatapulteerd naar de tijd waar ik nog naïef en onbezonnen was. Als kind had ik de gave om de potentie van de anderen te zien. Helaas besefte ik niet dat dit los stond van de realiteit waarin de ander zich bevond. Ik werd ook beschermend en ietwat wereldvreemd opgevoed. Mijn veilige wereld werd abrupt opengebroken toen ik als 9 jarige naar het internaat mocht. Ik zat in het vierde studiejaar, kwam op een strenge uniformschool terecht dat geleid werd door moederoverste. Een non die trouwens nooit mijn naam juist kon aflezen wanneer ik post kreeg. Het is in die school, op dat internaat dat ik voor het eerst geconfronteerd werd met mijn anders zijn. Mijn kinderlijke naïviteit was een geweldige voedingsbodem voor pesterijen. Na drie jaar mocht ik dat koude oord verlaten en keerde ik terug naar een schoolleven waarbij ik terug thuis woonde. Alleen was de schade geschied en mocht ik de rest van mijn schooltijd regelmatig proeven van pesterijen. De bouw van verdedigingsvesten was een feit.

Het was pas in de periode van 2004 – 2006  dat ik de gelegenheid kreeg om de dikke muur die ik rond me heen had gebouwd, af te brokkelen. Meer nog ook mezelf af te brokkelen. Me volledig te ontdoen van die zaken die me gevormd hadden en ook van datgene wat me misvormd hadden. Ik lag in duizenden stukjes. Het heeft twee jaar geduurd. Tijd die ik gekregen heb om mezelf te helen. Mezelf terug op te bouwen met enkel datgene wat echt bij me past, mezelf te vinden en te accepteren.  Dankbaar ben ik voor de hulp die ik van enkele dierbare personen kreeg.

Eindelijk kon ik mezelf zijn

Ik besefte dat ik opgegroeid ben als hoog-sensitief kind. Dat ik de wereld anders ervaarde dan mijn ouders, broers en zus. Dat zij niet konden begrijpen hoe ik functioneerde omdat ze het niet kenden. Ik was opgevoed met het gevoel dat mijn talenten handicaps waren. Dat ik anders moest zijn dan dat ik in wezen werkelijk was. Dat ik niet voldeed. Dat ik niet mijn brood kon verdienen met mijn passies. Dat ik maar beter een gewone job kon doen. …

Mijn anders-zijn hoorde terug bij mij. Mijn gaven kon ik ervaren als mijn talenten. Mijn hoog-aanvoelen, het intunen in de ander, zijns-en gemoedstoestanden ervaren, filteren wat van mij en wat van de ander is. Mijn spirituele ingesteldheid. Een openbaring was het. Eindelijk kon ik mezelf zijn. Ik heb sindsdien kunnen oefen, spelen, leren en meesteren. Langzamerhand leerde ik dat er een verschil was tussen de potentie die in de kern van iemand verscholen lag en zijn/haar realiteit en dus ook de afstand die daar tussen lag.

De roep naar zelfstandige leefde al veel langer in me. Ik besef nu dat ik me in een veilige situatie liet in slaap sussen door in dienstverband te blijven werken. Het moederschap zorgde voor een kentering. Mijn leven mocht anders. Mijn intuïtie gaf me in dat het aan mij was en dat de tijd rijp was om het anders te doen. Oktober 2018. Ik waag de sprong. Ik voel mezelf terug opleven. Ik voel me voeden en groeien. Er is terug ruimte voor spiritualiteit. Mijn onderneming zorgt ervoor dat al mijn talenten en ervaringen gebundeld worden. Ik kan ‘werk’ creëren  die me niet meer versplintert maar die me voedt. Ik neem stappen en groei.

En toch botste ik de voorbije weken op iets waar ik moeite had om de vinger op te leggen. De angst om helemaal mezelf te zijn en te tonen in deze nieuwe situatie. Zo bleek ook uit het oefenwebinar dat ik gegeven heb. Mijn grootste les daaruit is om mezelf, mijn talenten en gaven zichtbaar te maken. Ik vind het niet evident om als intuïtieve persoon die het beste kan werken vanuit wisselwerking, die te dienste staat van de persoonlijke groei van de ander, om dat in een presentatie te gieten en mezelf zo naar buiten te brengen. Ook in de teksten op mijn website is die vertaalslag nog niet gemaakt.

Dank zij die sessie met Cathy, vielen de ontbrekende puzzelstukjes op hun plaats. Het is tijd om die oude pijnen op te ruimen. Om mijn innerlijk kind gerust te stellen en om mijn verantwoordelijkheid als volwassene op te nemen.

© Roel Van Hecke-3

Met deze blog maak ik een eerste begin om zichtbaar mezelf te zijn.

Linde is hoogsenstief en kan de ander goed lezen. Ze maakt gebruik van de non-verbale toegangsweg om de ander zicht te geven op zijn/haar potentie en reikt haalbare tools aan  om stappen te zetten naar bewust zijn en zo terug in de kracht te komen. Haar ideale match zijn particulieren, ondernemers, werknemers en bedrijven die bereid zijn om via introspectie, bewustwording en innerlijke groei naar de next level te gaan.

Zo, dat lucht op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close