Human Design – hot item in ondernemersland

Wat het voor mij betekent mijn Design te kennenIk voelde al langer aan dat ik niet was zoals de rest. Ik beleef de dingen anders, ik zie ze anders, heb een andere visie op mijn innerlijke wereld alsook de buitenwereld. Ik voel zaken aan, ik kan bijna de gedachten van de anderen waarnemen. Trouwens ik dacht lang dat wat ik aanvoelde dat dit van mij was. Ik ging ermee aan de slag, maar het waren niet mijn thema’s, besefte ik, toen ik mijn Human Design beter leerde kennen.

Ik ben een Manifestor, een initiatiefnemer, een crisismanager, een vonkengever.

Door mijn blauwdruk beter te kennen, heb ik mezelf meer aanvaard en begrijp ik ook waarom ik me zo anders voel dan de anderen. Voor de buitenwereld lijkt het alsof ik de dingen niet afwerk. Maar eerlijk, dat is niet zo voor mij. Ik krijg er geen energie van, loop leeg wanneer ik tegen mijn intuïtie indruis en mij gedraag naar de aangeleerde geplogenheden. Dus waarom zou ik dit dan ‘afwerken’?
Zo is het ook zo voor mij in het ondernemen.

Ik merk dat in ondernemersland veel structuren, plan van aanpak en manieren om te ondernemen eerder geënt zijn op de energie van (manifesting) generators. Je hebt een idee en voert dit uit van A tot Z.
Zo werkt het dus niet voor mij als manifestor. Ik verloor veel energie door te blijven doorgaan. Ik volgde mijn authoriteit niet, noch luisterde ik naar mijn beslissingsorgaan. Ik was geconditioneerd om het te doen zoals de meerderheid dit doet. En ja, de meerderheid van de bevolking bestaat uit generators.

Trouwens er zijn 4 types – (manifesting) generators, manifestors, reflectors en projectors. Deze laatsten zijn pas recent in onze menselijke evolutie (ergens einde 18de eeuw) ontstaan.

A+ Muze, the spark to your business


Manifestor zijn betekent voor mij, in mijn profiel, vonken geven. Het vuur aanwakkeren, of zoals Else Daelemans mij onlangs omschreef ‘de immer activerende’. En dat klopt. Het is zo naturel, ik doe het langs mijne neus weg, dat ik niet doorhad dat dit tot mijn essentie behoort. Tijd dus om mijn bedrijfsvoering hierop af te stemmen. Waarover in de vorige blog die op 11/12/22 (mijn 44ste levensjaar gaat dan in) verscheen.

Spiegelen, activeren, crisissen beheren, liefdevol confronteren en inzichten verwerven om je te doen groeien waardoor je zelf nog meer authentiek (lees: afgestemd op jouw oorspronkelijke energie) onderneemt. Ideëen kanaliseren zodat deze gerealiseerd worden. Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Het is een boeiende materie die mij in staat stelt mezelf beter te leren kennen en te begrijpen waarom de omgeving op mij reageert zoals die het doet en hoe ik mijn omgeving beïnvloed. Iets waar ik me tot voor kort niet altijd bewust van was.

Niet zomaar een persoonlijkheidstool

Waar ik blij van word, deel ik graag met de wereld. Zo ook mijn ervaring met Human Design. Ik leerde het een drietal jaar geleden kennen. En mijn eerste reactie was een gevoel van thuiskomen. Bij mezelf. Ik begreep mezelf een pak beter. En ik begreep de wereld rondom mij ook beter.

Human Design is meer dan een persoonlijkheidstool. Het gaat veel dieper. Het legt jouw unieke Zijn bloot via jouw blauwdruk. Het nodigt uit tot experimenteren en toepassen in de praktijk.

Of zoals Jan het verwoord:

“Inzicht in jouw blauwdruk en de bijhorende tools is in één adem een onweerstaanbare uitnodiging om het experiment aan te gaan: Wat je aangereikt krijgt, breng je in de praktijk waardoor je meteen de eerste veranderingen in je leven kan waarnemen – and boy does it feel good. Het mooie aan Human Design is dat het geen geloofsovertuigingen wil overbrengen maar inzichten en technieken aanreikt waarmee je zelf aan de slag kan gaan. ” 

Human Design Traject voor ondernemers


Human Design, is een hot item bij vele ondernemers. Dat valt mij op de laatste tijd. En Jan Vandervorst kwam ook langs in gedachten. Hem had ik ook zon’ 3 jaar geleden ontmoet en ik herinnerde me dat hij Human Design binnen bedrijven implementeert. En toen was er een vonk. Een initiatief en ik nodigde Jan uit tot een samenwerking.
Zo dus ontstond het traject voor ondernemers.

Jan is sinds zo’n 15 jaar lang begeesterd door Human Design. Hij begrijpt het, hij leest het en hij doorleeft het. Human Design is zo veel omvattend dat het tijd nodig heeft (7 jaar!) om het ten volle te begrijpen en te (be)leven.
Vandaar de keuze om met hem in zee te gaan. Voorbij de hype van het moment, richting diepgang die in deze tijden oh zo broodnodig zijn. Een bewustwording nodig om de nieuwe samenleving vorm te geven. En dus ook hoe je je als ondernemer in de kijker zet.

Dit is mijn ‘spark’ voor de ondernemers
die volgens hun Human Design
willen leven en ondernemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close