Wat je waarschijnlijk nog niet van me wist

10 wist-je-datjes op een rij

“Heb ik mezelf al eens voorgesteld?”; vroeg ik me onlangs af.
Ik voel een prangende behoefte om even het podium te nemen en 10 zaken die je misschien nog niet van me weetje delen.

Even met de billen bloot

1. Ik ben opgegroeid als achterkomertje, kind nr4 in een gezin van zelfstandigen. Mijn vader was schilder, mijn moeder baatte de drogisterij uit. Ik heb nog 2 oudere broers en een zus. Op dit moment ben ik de enige veertiger in het gezin van oorsprong.

2. Mijn geboortenaam is Linda. Jaren geleden heb ik de roepnaam Linde aangenomen. Het is dit jaar pas dat ik terug mijn geboortenaam met trots draag. Het proces, het hoe en waarom deel ik graag later eens.

3. Mijn talent om de kern en de potentie van de ander helder te zien, werd tijdens het opgroeien niet altijd in dank aangenomen. Het heeft lang geduurd eer ik door had dat er ook nog zoiets bestond als de realiteit. De plek waar de ander zich in het moment bevindt en dat dat niet persé (lees meestal niet) de kern of de potentie is.

4. Mijn eerste echte ervaring met toneelspelen was op een vakantiekamp van de mutualiteit. Een hele week lang kregen we toneellessen en bouwden we aan een toonmoment voor de ouders op vrijdag. Oh oh wat een vrijheid heb ik toen ervaren! 

5. Als creatieve generalist of multipasionate hou ik ervan mij in veel zaken te verdiepen tot op een bepaald level. Zo ben ik op mijn 15de de muziekacademie gestart en heb ik saxofoon leren spelen. Ook keyboard en gitaar, oh ja zelfs mondharmonica heb ik autodidactisch geleerd. Echter nooit tot op een bepaald niveau waarvan je kan zeggen dat ik écht goed was.

6. Ondanks dat mijn vader schilder was en ook mijn moeder op haar manier creatief was, werd creativiteit niet gestimuleerd om er een beroep van te maken. ‘Je gaat nooit je brood verdienen met acteren’ werd mij gezegd. Nu ben ik wel een doorzetter en toneelspelen was iets dat mij zoveel energie gaf en mij deed wegdromen dat ik een deal gesloten heb met mijn ouders. Eerst een diploma behalen en dan een toneelopleiding naar mijn keuze financieren.
Vermoedelijk dachten ze dat ook dit ging overwaaien…

7. In 2002 ben ik afgestuurd aan de Kleine Academie te Brussel. Een niet-erkende theateropleiding waarbij de basis in het fysiek theater lag. Ik leerde daar een rol geloofwaardig neer te zetten vanuit mijn mogelijkheden en beperkingen. Die tools zet ik nu in bij mijn klanten. zodat ze een grotere impact teweeg brengen met hun boodschap.
Het beste van al is, dat je daarvoor niet hoeft te acteren. Liefst niet zelfs, als je authentiek jouw podium wilt innemen.
Hoezo met mijn toneel kan ik mijn brood niet verdienen? Het maakt nu een groot deel uit van mijn methodiek.

8. Mijn eerste amateurtoneelrol was direct een hoofdrol als mademoiselle Gobette in Madame La Présidente in een Brussels toneelgezelschap, ergens in 2000. Toen ik ging kennismaken met het gezelschap, mocht ik s’ anderendaags al direct mee op de bühne staan als vervanging. 1 zin mocht ik zeggen. Heerlijke ervaring was dat. Het seizoen erop mocht ik volop mee doen als de verleidelijke jonge dame.
Mijn eerste professionele rol was in een schoolvoorstelling in 2004, als ik me niet vergis. Ik stond toen met mijn toenmalig lief in een stuk rond democratie en dictatuur. Wat een leerschool was dat! Het heeft me meer in mijn kracht gezet als actrice en me enorm doen groeien als persoon.

9. Mijn langste job die ik uitgeoefend heb, was als muzische coach. Gedurende 6 jaar heb ik leerkrachten mogen begeleiding in hoe ze muzische lessen op een creativiteit-stimulerende manier kunnen ontwerpen en geven aan hun lagere schoolleerlingen.
Ook aan de leerlingen zelf heb ik vele muzische lessen mogen geven waarbij er zowel aandacht was voor toneel, muziek, beeldend,  multi-media en beweging. Het is daar dat ik heb mogen ervaren dat kennisoverdracht vanuit het doen en experimenteren mij ongelofelijk ligt. In mijn startjaar ben ik ook aan de lerarenopleiding begonnen (beide kwamen gelijktijdig op mijn pad).

10. Ik ben fan van Human Design. Een persoonlijkheidstypering die me als enigste model ongelofelijk veel inzichten heeft gegeven in wie ik ben, hoe ik het beste functioneer en wat mijn persoonlijke drijfveer en uitdagingen zijn. 
Als Manifestor ligt het in mijn profiel om te initiëren, te inspireren en te motiveren. En laat dat nu ook net dat zijn waar ik ongelofelijk veel energie van krijg! Mijn klanten in hun kracht brengen, samenvallend met hun potentie, daarbij vaardigheden en tools aanreiken om hun communicatie en hun boodschap te verhelderen en te brengen. Hun podium te laten nemen met zelfvertrouwen, ongeacht hoe dat podium er uit ziet. Ik laat niet los in dit proces totdat zij staan waar ze willen staan, op hun tempo en met hun mogelijkheden.

Wil jij ook graag jouw podium innemen op een manier dat helemaal bij jou past? Vanuit de beste versie van jezelf? Authentiek en met impact? Plan dan hier jouw vrijblijvend gesprek.

Inspirerende groet,
Linda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close